Kézilézer a médiában

A TV2 műsorában kérdeztek a lágylézer hatékonyságáról…

Több mint testőr interjú a TV2 -ben a kézi lézerrel kapcsolatban

A Több mint testőr című műsorba hívták meg a TV2-höz szakértőnket, Dr. Csokonay Pétert. Péter a lágylézer hatékonyságáról beszélgetett a műsorvezető hölgyekkel, ahol a az érdekelte őket, hogy mire használható a kézi lézer, okoz-e fájdalmat, és hogy hogyan hat például egy arcüreg gyulladás esetén.

A videót Ön is megnézheti itt a blogban…

 

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.

A lágylézer témájú interjú videót a TV2 – Több mint testőr című műsora készítette:

“Lézer a gyógyszeres fiókunkban?
A lágy – vagy más néven hideglézer egy speciális gyógyításra alkalmazható eszköz. Mondhatnánk egy fényterápia, ami fokozza az enzimek aktivitását, a hormontermelést, a sejtaktivitást és nem utolsó sorban fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása is van. A lágylézer készüléket használhatjuk arcüreggyulladásnál, sportsérüléseknél, bőrbetegségeknél és még akár pattanásoknál is. Azonban a lágylézer nem helyettesíti az orvosi diagnózist és terápiát, viszont segít a gyógyulásban más kezelések kiegészítéseként.”

TV.hu/többminttestor

Temesvári Richárd

116 hozzászólás ehhez: “A TV2 műsorában kérdeztek a lágylézer hatékonyságáról…”

 1. Béndek dr. György szerint:

  Kérdésem: az érrendszeren belül kialakuló gyakori plaque és érszűkület milyen mechanizmus révén javítható a lágylézerrel?

  1. Az érrendszeren belül kialakuló meszes plaque-ok és a nagy erek szűkülete érdemben nem befolyásolható lágylézer kezeléssel.
   Ugyanakkor a hajszálerek és kis erek keringésének – az úgynevezett mikrocirkulációnak – javításával jótékony hatása lehet
   bizonyos panaszok (pl. fájdalom) csökkentésében vagy következményes problémák (pl. végtagi sebek) kezelésében.
   Klinikai vizsgálatok folynak a lágylézer koleszterin szint csökkentő hatását illetően is, de ebben egyértelmű eredmények egyelőre nincsenek.

 2. Hoffmann Györgyné szerint:

  Én ma voltam Veszprémben egy ilyen ujjból vett vért elemeztek és nagyon össze tapadt részeket mutatott a vizsgáló úr.Azt mondták hogy ezek az összetapadt vérlemezkék a lézer használatával szétválnak.Javasolták a megvásárlását.Elég drága de ha ez valóban így van megvenném.Kérem szíves válaszát.Tisztelettel köszönöm előre is!

  1. Csokonay Péter szerint:

   Kedves Hoffmann Györgyné!
   A vérlemezkék és a vörösvértestek összetapadásával való ijesztgetés sajnos elterjedt módszere a csuklóra szerelhető lézer eszközök értékesítésének.Ezeknek az eszközöknek többnyire nincs semmilyen kimutatható egészségügyi hatásuk, nem bevizsgált orvostechnikai eszközök. A vér alvadási készségére a lágylézereknek nincs tudományosan igazolt hatásuk.
   SZÍV-, ÉRRENDSZERI PROBLÉMÁK KEZELÉSÉRE, VÉRRÖGÖSÖDÉS MEGELŐZÉSÉRE SENKI NE VEGYEN SEMMILYEN LÁGYLÉZERT!!!!
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 3. Kovács Józsefné szerint:

  Tisztelt Dr.Csokonay Péter Úr!
  Ezúton szeretnék kérdezni Öntől ,hogy a Vero lágylézeres /karóra /ami van a családban lehet-e használni göbös pajzsmirigy és strumma esetén .Az egyik családtagnak van . Én igazán nem hiszek benne/ fenntartásom van / de ez nem jelenti azt, hogy nem jó a készülék. Kérem szíves válaszát, hogy ilyen betegség esetén szabad-e ilyen készüléket használni ./ daganatos betegség esetén is/ . köszönöm válaszát ! Tisztelettel

  1. Bónay Ilona szerint:

   Tisztelt Dr. Csokonai Péter Úr!
   Én is bedőltem az MSZ Doktor Trend Kft. ijesztgetésének Székesfehérvárott. Kérem segítségét abban, hogy a többi károsulttal fel tudjam venni a kapcsolatot, hogy a pénzem visszakaphassam. Kezeléseket ígértek, de már az első meghiusult, elérhetetlenség miatt. Konzuláns orvosként Dr.Szombathelyi Tibort jelölték meg. Írták levélben, hogy a termék átvétele után elállást nem tudnak elfogadni./2017. január 17./ Konzultációs orvos partnerként Dr. Schéder Ákost jelölik meg. Félelmetes hogy, ismert orvosok nevével csapják be az embereket. Válaszát előre köszönöm! Bónay Ilona

 4. Farkasné Dalos Irén szerint:

  Tisztelt Doktor Úr!

  Szerdán voltam az V. kerület Petőfi Sándor utcában egy ingyenes állapot felmérésen telefonos meghívásra. A kezemet rá kellett tenni egy kis doboz alakú valamire, majd kinyomtattak egy több oldalas a fontosabb szervekre kiterjedő állapotfelmérést. Ez alapján megállapították, hogy meszesedésem van a nyaki részen és a derék tájon. Utána csináltak egy vércsepp analízist, mely alapján a képernyőn kivetítették, hogy a vérlemezkék össze vannak tapadva, melyet az orr bedúgós módszerrel lehetne szétválasztani, mert különben stroke, agyvérzés, infarktus fenyeget. Ismét megkezeltek az orr bedugós lézerrel, majd a vércsepp analízis következett, ahol már a vérlemezkék szétváltak. A készüléket kedvezményesen 195000 Ft-ért árulják. Korábbi érdeklődőknél már olvastam az Ön véleményét egy másik készülékkel kapcsolatban, de gondolom, hogy ez sem használható erre a célra. 65 éves vagyok, semmiféle gyógyszert nem szedek és nem is szeretnék. A természetes dolgokat szeretem, mint pl. citrom és fokhagyma, gyömbér, méz.
  Köszönöm, hogy válaszol.

  1. Dr Gyarmathi Attiláné szerint:

   Tisztelt Doktor Úr!
   Olvastam Farkasné Dalos Irén estét az V.ker Petőfi S. utcában, és a mai nap folyamán kisértetiesen hasonló esetben volt részem. Egy kézi fogantyúval ellátott lészülékkel kimutatták, hogy a vérlemezkéim össze vannak tapadva, és a hajszálerekbe emiatt nem jut elegendő vér, és így fokozott a stroke, szívinfarktus, hirtelen halál stb kockázata, és ezen egy mobiltelen méretű, orrba dugható applikátorral ellátott lágy lézer készülék garantáltan segít, 200 000Ft értékben.
   Az eset Debrecenben történt, egy Egészségcentrumnak nevezett intézményben.
   Mi a véleménye az esetről?

   1. Csokonay Péter szerint:

    Tisztelt Dr. Gyarmathi Attiláné!
    Anélkül, hogy részletesebb élettani magyarázatba bocsátkoznék, azt kell mondanom finoman, hogy orvosi szempontból teljesen megalapozatlanok azok az állítások, amiket Önnek mondtak. Az nagyon helyes, ha valaki gondol a megelőzésre és igyekszik felmérni saját egészségi állapotát, az esetlegesen fennálló kockázatokat. Azonban erre a célra én a szakorvosi (állami vagy privát) rendelőket ajánlanám, nem az “ingyenes állapotfelméréseket”, amelyeknek a célja többnyire valamilyen, nem orvostechnikai minősítésű eszköz értékesítése olyan ígéretekkel, amilyen hatás attól a készüléktől egyáltalán nem várható. A lágy lézereknek három igazolt hatásuk van: a fájdalomcsillapítás, a gyulladáscsökkentés és a sejtregeneráció. Semmilyen megbízható adat nincs arra, hogy ilyen kezelés csökkentené a stroke vagy a szívinfarktus kockázatát.
    Üdvözlettel:
    Dr. Csokonay Péter

 5. Sárkány Edit Pálma szerint:

  A mai napon én is voltam egy úgynevezett cardió stress mérésen, ahol közölték, hogy az általuk mért adatok alapján, csoda, hogy az élők sorában vagyok. Szív, erek, véroxigén, stb. Ezen már csak az a bizonyos csuklós lágylézer terápiás készülék segíthet. Ár 950 ezer ft, de ők segítenek 700 ezerrel, így csak 250 ezret kérnek a készülékért. Rám hozták a frászt az állapotom miatt, de ez az ár nekem amúgy is megfizethetetlen, miután egyedülálló kisnyugdíjas vagyok. Kérdem én, etikus ez, hogy az emberre így ráijesztenek, hogy eladjanak egy készüléket, ami vagy használ, vagy nem? Nagyon gyanús, ez az ún. besegítés is! Köszönöm, ha választ kapok. Tisztelettel Sárkány Pálma

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Sárkány Edit Pálma!
   Válaszom röviden és egyértelműen az, hogy nem, nem etikus egyáltalán az ilyen eljárás.
   Valótlan dolgokat állítanak ezek az állapotfelmérős vagy cardio-stresses cégek, a “besegítés” sem etikus üzleti magatartás és sajnos
   kihasználják a rászorulókat.
   Nagy kár, hogy a törvényi változások ellenére sem tesz senki semmit az ilyen visszaélések ellen.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 6. Sándor Éva szerint:

  Jelezném, hogy az V. kerületben egy csuklóra rögzíthető orrcsipeszes készüléket nekem is ajánlottak egy vércsepp analízis eredménye alapján. Az állapot felmérés hasonlóképpen zajlik: egy csepp vérből történik a megállapítás. Nem ijesztettek rám, elmondták , hogy normális az ilyen vérkép, de a lemezkék szétválasztásával, a hígabb vér jobb oxigén ellátást biztosít és ezáltal egy belső sejtszintű támogatást kapnak a szervek. Ez logikusan hangzik. A készülék ára 320.000,-Ft amennyiben ezt egy 3 éves részletfizetésre vásárolja meg a páciens. Azt nem tudom, hogy hol ellenőrizhető, hogy valóban hiteles készüléket kap-e az ember, ráadásul, úgy tűnik, az árfekvés a piacon változó, érdemes körülnézni.Tisztelettel? Sándor Éva

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Sándor Éva!
   – A készülékről: A készülék “hitelessége” viszonylag egyszerűen ellenőrizhető. Amennyiben orvostechnikai készülékről van szó, a forgalmazónak be kell tudni mutatni az Európai Uniós ‘EC Certificate’ illetve ‘Declaration of Conformity’ elnevezésű dokumentumokat, melyek bizonyítják a 93/42/EEC irányelvnek való megfelelőséget. Ennek hiányában esetleg csak igazolt hatás nélküli wellness eszközről beszélhetünk.
   – A módszerről: A véleményemet már ezen az oldalon is többször leírtam, miszerint a lágylézernek a fájdalomcsillapításon, gyulladácsökkentésen és sejtregeneráción kívül semmilyen más igazolt hatása nincs, bármilyen logikusan vagy ijesztően hangzik is bármilyen érvelés. A vér oxigén telítettsége 96-97%-os az emberek többségénél (hacsak nem pl. szív-, vagy légzőrendszeri betegségben szenvedőről van szó), ezt fokozni már nem nagyon lehet. És még sok-sok mindent lehetne írni a vércsepp analizáló cégek által megfogalmazottakkal szemben. De hogy ne csak az én véleményem szerepeljen itt, ajánlom figyelmébe a következő írást: http://www.webbeteg.hu/cikkek/hematologiai_betegseg/18002/tenyek-es-tevhitek-a-ver-lezerbesugarzasrol . Üdvözlettel: Dr. Csokonay Péter

   1. Kántor László szerint:

    Tisztelt Péter,
    Ön használt már ilyen csuklóra tehető lezer készüléket??
    Szívesen adok tesztre egyet, mielőtt általánosítja eztva terméket!

    1. Csokonay Péter szerint:

     Tisztelt Kántor Úr!
     Kérem, ne értsen félre, én nem bizonyos termékek ellen vagyok -mert minden jó valamire-, csak az ellen emelem fel a szavam, ha valamilyen eszközt nem olyan célra ajánlanak, amire az való és nem olyan eszközökkel, amelyek az etikus kereskedelemnek megfelelnek.
     Üdvözlettel:
     Dr. Csokonay Péter

 7. Kiss Erzsébet szerint:

  Sajnos én is áldozat vagyok! Telefonon a Dentál Center nevében ingyenes orvosi vizsgálatra hivtak, mjd a “kiértékelés” azzal kezdődött, hogy hamarosan agyvérzést kapok,ha nem veszek tőlük lágylézer készüléket.Ehhez 4oo eft-ot ad a TB, nekem az életem csupán 5oo eft-ba kerül.Miután teljesen kiboritottak és látva hezitálásomt ugy rámszálltak, hogy gondolkozni sem tudtam beleestem a csapdába.
  A készülét papirja szerint dr.Szombathelyi Tibor orvos konzultációs orvos , aki szóbeli közléük szerint félévig havonta fogja nézni a állapotomat(vérnyomás, agyvérzéshez való hajloam, erek változása) A cég neve MSZ Doktor Trend Kft.
  Tud Ön róluk bármit is?(ezt azért lenne jó tudni, mert harcolni kivánok az elállási jogomért.)

  1. Csokonay Péter szerint:

   Kedves Erzsébet!
   Sajnos vagy szerencsére nem tudok róluk semmit, csak amennyit a Google is megmutat. Attól tartok, hogy számos cég él vissza
   eléggé el nem ítélhető módon az emberek hiszékenységével és betegségtől való félelmével. Ráadásul a Fogyasztóvédelem sem lép fel
   ellenük vagy legalábbis nem elég hatékonyan.
   Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy SENKI NE DŐLJÖN BE AZ INGYENES ORVOSI VIZSGÁLATRA VAGY ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE HÍVÓ TELEFONOKNAK!!
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

  2. Szaló Imre szerint:

   Kedves Kiss Erzsébet!
   Felvenném önnel a kapcsolatot a szüleim ugyanígy jártak.

  3. K. Mária szerint:

   Tisztelettel kérem a honlap készítőinek a segítségét, hogy Kiss Erzsébettel és Szaló Imrével – hasonló MSZ Doktor Trend Kft. ügy miatt – felvehessem a kapcsolatot. Köszönöm

   1. Csokonay Péter szerint:

    Tisztelt K. Mária!

    Elküldtem az e-mail címét Kiss Erzsébetnek és Szaló Imrének illetve várom hozzájárulásukat, hogy megadhatom-e az ő e-mail címüket Önnek.

    Kérem szíves türelmét!

    Üdvözlettel:

    Dr. Csokonay Péter

   2. Gál Ferencné szerint:

    Kedves Mária !
    Sajnos én és a nővérem is áldozatul estünk egy ilyen ingyenes állapot felmérésnek . A Ferrecept FM Kft végezte a felmérést ahol dr.Szombathelyi Tibor nevére hivatkoztak és közölték ,hogy az eredményeink nagyon rosszak a nővérem bármelyik pillanatban strokot kaphat,vagy valamilyen rákbetegség kapujában áll. Nagyon megijedtünk és az állítólag 950 e.Ft-os készüléket alapítványi támogatással 450e.Ft-ért megvásárolhatjuk,de gondolkodás nélkül azonnal kell döntenünk és autóval vittek haza, majd a bankautomatához a pénzért, Később jöttünk rá amikor az interneten keresgélni kezdtünk,hogy átverés áldozatai lettünk .Lépéseket fontolgatunk csak nem tudjuk hogy milyen jogi lehetőségeink vannak vagy hogy kihez fordulhatunk,a fogyasztóvédelem foglalkozik -e majd velünk,vagy ingyenes jogi segítséget hol kérhetünk, ezért kérem hogy segítsenek ha tudnak,hogy hová fordulhatunk. Előre is köszönöm Gálné Kati

    1. Őze IldikÓ szerint:

     Kedves Katalin !

     Sajnos mi is áldozatai vagyunk az ilyen fajta termékértékesítésnek.Szerintem ugyanaz a csapat különböző cégnevek alatt veri át az embereket,ezt abból gondolom ,hogy mi más cégnév alatt vettük a készüléket.viszont a kontrollt végző orvos neve Dr Szombathelyi Tibor.Érdeklődnék sikerült e más károsulttal felvenni a kapcsolatot.ill jogi segítséggel kapcsolatban van lehetőségünk?
     Köszönettel:

     1. Gál Ferencné szerint:

      Kedves Ildikó !
      Sajnos nem tudjuk a Miskolci Közérzetjavító Központ áldozatainak nevét,a mi ügyünk ott tart,hogy megtettük a rendőrségi feljelentést ,ez a legfontosabb e-mailban is küldhető (miskolcrk.@borsod.police.hu , még nem jeleztek vissza,a Gazdasági Versenyhivatal már fogadta a panaszos bejelentésünket, ők részletes adatokat, számla másolatot,használati utasítást kérnek.Elmentünk a céghez mert egy hónap letelt és ingyenes konzultációt ajánlottak a matrac használatával kapcsolatosan.Itt mi elmondtuk nagyon kedvesen udvariasan mint (akik nem is sejtik,hogy átverték őket, ) hogy a nővérem nagyon sokkos állapotban volt, és napok múltán elment egy érvizsgálatra, ( nyaki erek) és egyáltalán nincs az erekben lerakódás, még minimálisan sem. Ekkor kérdeztük hogy mi a véleményük, ők azt mondták hogy nem tudnak másról beszélni csak a mért saját adataikról. Mi kértük vissza a pénzt. azt mondták hogy erről a Budapesti Központjuk dönt és írjunk egy ajánlott levelet amiben kérjük vissza apénzt. Most itt tartunk,még a levelet nem küldtük el mert nem tudjuk hogy ügyvéddel fogalmaztassuk -e meg. Amikor ott voltunk nagyon sokan voltak kétségbeejtő hogy mennyi embert fognak még becsapni,ott mi nem tudtunk szólni senkinek mert kísérték őket.
      Üdv.Kati

 8. Behán Lászlóné szerint:

  Tisztelt Csokonay Péter Doktor Úr! Mindkét kezemen a csukló alatt a hüvely ujj tövében arthrosis, járulékos csontkinövés, meszesedés, kopás van, ami erős fájdalmakat okoz. Mindenféle kezelésre jártam, de ezek csak időszakosan csökkentik a fájdalmat. Ajánlottak egy VLP Premium nevű lézeres akupunktúrás kézi készüléket, ami kipróbálva azonnal jelentős javulást mutatott. Ön mit tanácsol, meg merjem vásárolni, hatásos lesz-e hosszú távon. Válaszát előre is köszönöm Behán Lászlóné

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Behán Lászlóné!
   A lágylézereknek közvetlen fájdalomcsillapító hatásuk is van illetve ahogy Ön is írta, lézer-akupunktúrás kezelési móddal is hatékonyak tudnak lenni. Örömmel olvastam, hogy azonnali pozitív tapasztalatai vannak a lágylézer kezeléssel. Konkrétan a VLP Prémium típusú készülékkel kapcsolatosan az interneten tájékozódva nem tudtam egyértelműen gyártót beazonosítani, magyarországi forgalmazót pedig egyáltalán nem. Javaslom, vásárlás előtt tájékozódjon a következők felől:
   1., Ki a gyártója a készüléknek?
   2., Ki a magyarországi forgalmazó illetve a megadott cég valós létezéséről meg tud-e győződni valahogyan (személyesen vagy interneten)?
   3., Az adott terméknek van-e dokumentuma az európai forgalmazáshoz, azaz vagy CE tanúsítványa és/vagy megfelelőségi nyilatkozata (Declaration of Conformity). Ezt kérésre a forgalmazónak meg kell Önnek mutatnia. (Ezen szerepelnie kell, hogy a készülék megfelel a 93/42/EEC európai direktívának)
   4., Áfás számlát adnak-e a készülékkel?
   5., Mennyi garanciát adnak a készülékre és esetleges reklamációval hova fordulhat?

   Ha mindez rendben van, akkor nyugodtabban megvásárolhatja a készüléket, bár azt előre sohasem lehet tudni, hogy egy kezelés mennyire hosszú távon hatásos. Sem a lágylézer,sem más kezelés nem tudja meggyógyítani a kopásos, meszesedéses elváltozásokat, ilyen esetekben “csak” a fájdalmat lehet csillapítani, de sokszor ez is nagyon nagy dolog.

   További kérdések esetén is készséggel állok rendelkezésére.

   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

   1. Behán Lászlóné szerint:

    Köszönöm a gyors válaszát Doktor Úr! Behán lászlóné

 9. Gallos Barnabás szerint:

  Mi is az átverés áldozatai vagyunk.Telefonos meghívás alapján a Ferrecept FM Kft végezte a vizsgálatot.A feleségemnél közelgő strogot Nálam szívinfarktust jósoltak, de azt mondták hogy ezt meg lehet előzni egy karórás lágy lézer használatával,melynek ára 950 ezer forint de Ők 500 ezer kedvezményt tudnak adni. Így 450 ezer ért egy semmit nem érő műszert kaptunk

 10. Berzsánné Csajághy Nóra szerint:

  Kedves Kiss Erzsébet, Szaló Imre, és K. Mária!
  Az én szüleim is hasonló cipőben járnak az MSZ Doktor Trend Kft “jóvoltából”. Ráadásul már a vásárlástól való elállást is visszautasították. Szeretném Önökkel felvenni a kapcsolatot e-mailben.
  B.né Cs. Nóra

 11. Dobák Ági szerint:

  Tisztelt Csokonay Péter úr!

  Tisztelettel kérném a segítségét, hogy Kiss Erzsébettel Szaló Imrével és K. Máriával – MSZ Doktor Trend Kft. ügy miatt – felvehessem a kapcsolatot mivel sajnos mi is hozzájuk hasonlóan jártunk. Köszönöm szépen!

 12. hegedüs antalné szerint:

  Kedves Kiss Erzsébet, Szabó Imre, és K. Mária!
  Sajnos én is beleestem a csapdába én is hasonló cipőben járok az MSZ Doktor Trend Kft “jóvoltából”.
  ha lehetséges lenne én is szeretném felvenni önökkel e-mailben a kapcsolatot..
  előre is köszönettel:

  Hne. B. Erika

  1. galantaigabi szerint:

   Kedves Kiss Erzsébet,Szabó Imre és K Mária!
   Szeretném e-mailben felvenni Önökkel a kapcsolatot mivel 2017. jan.17-én én is beleestem a csapdába az MSZ Doktor Trend Kft jóvoltából.
   Gné Gabi

   1. Mészáros Lajosné szerint:

    Kedves Kiss Erzsébet,Szabó Imre K Mária Dobák Ági Gné Gabi szeretném felvenni Önökkel a kapcsolatot mert én is igy jártam MSZ Doktor Trend jovoltából.

 13. Székely Aranka szerint:

  Tisztelt Csokonay Péter úr!
  Nagyon megdöbbentem Önmagamon, mintha valamiféle hipnotikus állapotba kerültem volna, s beleestem az MSZ Doktor csapdájába. Kaptam egy NoName készüléket. Én is szeretném az itt jelentkezett károsultakkal felvenni a kapcsolatot remélve, ha együttesen lépünk fel, akkor sikerül elérni a célunkat.
  Segítségét előre is köszönöm
  Üdvözlettel

  1. Csokonay Péter szerint:

   Kedves Székely Aranka!

   Privát e-mailben küldöm a sorstársak elérhetőségét.

   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

   1. Sz.Adrien szerint:

    Tisztelt Dr. Csokonay Péter!
    Én is károsultja vagyok a MSZ Doktor Trend Kft-nek.
    A Békéltető Testületnél próbáltam segítséget kérni, de mire megszületett a döntés, addigra a budapesti cég már nem volt elérhető. Megkérném nekem is legyen szíves privát üzenetben átküldeni a többiek elérhetőségét, hátha valaki tudja már, merre lehet a kártérítéshez egyéb utat találni.
    Köszönöm:
    Sz. Adrien

 14. Mészáros-Virág Szilvia szerint:

  Tisztelt Dr. Csokonay Úr!
  Kedves Anyósom is ugyanebbe a helyzetbe került a tegnapi nap folyamán, az MSZ-Doktor Trend Kft-vel kapcsolatban (400 e Ft-ja bánja). Mi is szeretnénk csatlakozni a károsultakhoz, hogy felléphessünk közösen ellenük. Megköszönnénk szíves segítségét a kapcsolatfelvételhez!

  Üdvözlettel,
  Mészáros-Virág Szilvia

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Mészáros-Virág Szilvia!

   Elküldtem az e-mail címére az elérhetőségeket. Úgy látom, lassan akár egy Facebook csoportot is létre lehetne hozni a károsult és csalódott emberek számára.
   Sajnos.
   Nem győzöm eléggé hangsúlyozni az előzetes tájékozódás szerepét nagy értékű készülékek vásárlása előtt!!!
   Ebben az esetben is a megelőzés egyszerűbb és hatékonyabb, mint a probléma utólagos kezelése.

   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 15. Gál-Masek Zsuzsanna szerint:

  Sziasztok!
  Egyik barátnőm szóról szóra úgy járt, mint Kiss Erzsébet, csak 2016. nov. 7-én (azaz hétfőn).
  Szerveződik vmi csoport ezzel kapcsolatban?
  A cég szerepel a Békéltető Testület “A testülettel együtt nem működő vállalkozások” listáján, így nem túl rózsás a helyzet.

 16. Biczó Beáta szerint:

  Tisztelt Dr. Csokonay Péter!

  Idős szüleim is az MSZ Doktor Trend Kft áldozatai.
  A vásárlástól való elállást is visszautasították arra hivatkozva, hogy az ő üzlethelyiségükben történt a vásárlás.
  Szeretném felvenni a kapcsolatot a többi károsulttal, hogy hatékonyabban léphessünk föl ellenük. Kérem, adja meg az elérhetőségüket vagy az enyémet küldje el nekik.

  Üdvözlettel:
  Biczó Beáta

 17. Kárpáti Valéria Ágnes szerint:

  Tisztelt Dr Csokonay Péter!

  MSZ Doktor Trend Kft áldozatává váltam én is a hiszékenységem miatt.
  Kérem segítségét abban, hogy a többi károsulttal fel tudjam venni a kapcsolatot.

  Üdvözlettel:

  K. Ágnes Valéria

 18. Villmann Erzsébet szerint:

  Tisztelt Dr.Csokonay Péter!
  Én is szeretném felvenni azokkal a károsultakkal a
  kapcsolatot, akik a vero centrumnál vásároltak lágylézer készüléket. Sajnos szüleimet is megkárosították 200.000 ft al, ma voltak ” felülvizsgálaton” dr. Schéder Ákosnál, aki a vizsgálat helyett rögtön a következő akciós terméket akarta rájuk sózni. Meddig kell még várni arra, hogy az illetékes szervek fellépjenek az olyan haszonleső,orvosok, természetgyógyászok ellen akik az idős, beteg embereket megkárosítják, szegények hiszékenyek és sokan csak a fájdalmukat szeretnék enyhíteni. Ezzel visszaélni ilyen színten a legaljasabb dolog. Kérem aki hasonló “cipőben jár írjon nekem, próbáljunk közösen megoldást találni.

  1. Korényi Melinda szerint:

   Tisztelt Erzsébet!
   Az anyukámat is a hasonlóképenn csapták be, Miskolcon a Vital Risk Plus Kft dolgozik hasonlóképpen.
   A rendőrségi feljelentést megtettük, de természetesen szeretnék csatlakozni Önökhöz, hogy a további a teendőkről egyeztetni tudjunk.

  2. Sári Istvánné szerint:

   Én is sajnos így jártam.dec 09-én Miskolcon! Én ezt akkor nem is gondoltam.

   1. Mária szerint:

    Én is ott voltam dec. 9-én a férjemmel Miskolcon.
    Menjen a rendőrségre, ott már szinte mindent ismernek. Levélben is fel lehet jelenteni. Legyünk minél több feljelentők!!!!!

 19. Tisztelt Dr. Csokonay Péter! Kedves Hozzászólók!
  Igen, én is meghívást kaptam egy ingyenes szűrővizsgálatra, amiben arról tájékoztattak, hogy Szolnok város, 50 év feletti lakossága kerül bevonásra. Megerősítették, hogy teljesen ingyenes, semmilyen kötelezettséggel nem jár, ennek a két feltételnek kell megfelelni. Maximum 1 órát vesz igénybe, nincs várakozási idő. Mindenre kiterjedő, pl. még a csontritkulásra is. Igent mondtam, hiszen érdemi információim voltak UNIÓS, vagy önkormányzati támogatással megvalósuló szűrővizsgálatokról. Az egyeztetett időpontban megérkeztem a Prémium Egészségmegkörző Központba. Kedvesen fogadtak, majd elvégezték a vizsgálatot, egy marokba fogott eszközzel. A kinyomtatott eredményt – ami egyébként angol nyelvű-a központ munkatársa szóban kiértékelte. Gyakorlatilag, mivel rendszeres orvosi kezelésben, kontrollvizsgálatokban részesülök, lefedte az eddig feltárt egészségügyi problémáimat. Ezt követően felkínáltak egy vérsejt vizsgálatot, majd AED lézer készülékes kezelést, illetve ennek hatását bizonyító ismételt, mikroszkópos vérelemzést. A látvány meggyőző volt, a tájékoztatás és ajánlás hiteles, az információ áradat már- már feldolgozhatatlan, hiszen közel két óra telt el megérkezéshez képest. Ekkor tájékoztatott a személyes tanácsadó arról, hogy a készüléket bérelni lehet (nem emlékszem a pontosan, de horribilis összeg hangzott el), vagy meg lehet vásárolni. Bérlés helyett a megvásárlás tűnt ésszerűbbnek. Innentől az események felpörögtek. A tanácsadó megkérdezte, hogy vettem e igénybe valaha támogatást állapotjavító, vagy egyéb ilyen jellegű eszköz beszerzésére, eljárnék e kontroll vizsgálatokra, mert ez nagyon fontos az elbírás szempontjából. Elkérte a személyes okmányaimat, elment, hogy telefonon egyeztessen a központtal. Visszaérkezvén elmondta, hogy 100 000 Ft kedvezményt kaptam, így 380 000 Ft ért a lézerkészüléket megvásárolhatom. Megkérdezte, hogy pénteken vissza tudnék e jönni, mert ekkor lesz itt a bank munkatársa akivel mindent részletet tisztázhatok, megköthetjük a pénzintézettel a szerződést. Vitathatatlan, hogy ekkor már siettem, más jellegű elfoglaltságom miatt, ahová időre kellett volna mennem. Számtalan papírt kellett aláírni, sok helyen. Kaptam egy készüléket, elmagyarázták hogyan használjam, jelen állapotomnak megfelelően mennyi ideig, s hogy pénteken fél 12 – kor várnak. Úgy léptem ki az ajtón, mint egy gyógyulni vágyó ember. Az összeget sokallottam, de hát péntekig átgondolhatom, kipróbálom, meglátjuk… Elhangzott egy rendeletszám meg, hogy 14 napon belül nem vásárolják vissza, de én ezt a banki szerződéshez kötöttem. Hiba volt. Pénteken, egyik családtagommal mentem vissza. Vissza akartam adni a készüléket, amit az napi telefon hívásnál már jeleztem a tanácsadónak, mivel ellőtte való nap az M1, Kosár című adásában pont ilyen témát mutattak be, s találtam egy hirdetést is, amiben 36 000 Ft kínáltak hasonló készüléket, s ez bizony elgondolkodtatta az egész családot. A készüléket nem vették vissza, s azt mondták itt hagyhatom, de lehet, hogy a cég tárolási díjat is felszámolhat. Jegyzőkönyv készült, jegyzői határozatról másolatot is kaptam a működésükről, s másik termék választását is felajánlották. Ami felháborító volt még számomra, hogy egy OKJ tanfolyamot végzett munkatárs, aki a jegyzőkönyvet készítette, ki merte mondani, hogy az idősebb orvosok, professzorok nem tanulták az egyetemen a lézertechnikát, de a kutatási eredményekkel szemben nem fognak szakvéleményt adni arra vonatkozóan, hogy egészségügyi állapotomhoz erre a készülékre nincs szükség.
  Esetemet azért írtam le, hogy másokkal megosztva, tegyünk azért, hogy a marketing tevékenység, a jogi lefedettség ellenére, ne döntsünk meggondolatlanul, ne legyünk hiszékenyek. A készülék nem káros, hatását a doktor úr is elismerte adott területeken a hozzászólásoknál. Nem kényszerített senki semmire, de 2,5 órás tömény meggyőzés, bizonygatás, s a gyógyulni vágyás érzéséből, lehetőségéből fakadó remény ilyen helyzetbe hozott.
  Kérem figyeljenek arra, hogy
  – üzletként, lerakatként, nyitvatartási idővel rendelkezik e az adott egészségügyi centrum ahová szűrővizsgálatra hívják
  – mit írnak alá, azt szó szerint felolvasták e, vagy ön alaposan elolvasta e, még az apró betűt is
  – mindenképpen kérjenek gondolkodási időt, vagy kísérővel menjenek ilyen típusú ingyenes szűrővizsgálatra
  – kérjenek tanácsot orvosuktól a döntés előtt
  – tájékozódjanak a forgalmazóról, gyártóról.
  Remélem, hogy jótékony hatása lesz az általam vásárolt terméknek, hinni akarok benne, pozitívan gondolkodok, ha már ilyen tetemes kiadással terheltem meg, alig 60 évesen, a családi költségvetést. Kérem a doktor urat erősítse meg ezt. Tisztelettel: SZBE

  1. Parragi Józsefné szerint:

   Én is áldozat vagyok már írtam Önnek és kaptam választ, de a rendőrségre nem mentem mivel saját egészségem miatt nem ezt inkább kikerültem. A Fogyasztóvédelem felvette a jegyzőkönyvet a budapesti központjuknak ajálva a szerződés el-állásáról szóló levelet rögtön másnap elküldtem. A készüléket használni nem merem azt sem tudom,hogyan kell feltölteni, igaz használt készüléket kaptam világit. Olyan rossz diagnózist állapítottak meg mint akinek a napjai megvannak számlálva.Úgy átvertek , hogy félek magamtól, egyedül vagyok ,teljesen kikészültem ,elvittek a bankba a pénzfelvétel miatt hitelt vettem fel készpénzben kellett fizetni. A számla amit adtak nem szabályos 250 000 Ft alul betüvel kétszázötven Ft. cikkszámot nem tartalmaz .Mennyek a NAV-hoz, a pénzemet akkor sem kapom vissza. Miért engedik ezt meg hogy így átverjenek bennünket, 72 éves vagyok. Mindenki az én koromban pláne, nem tud, nincs lehetősége internetezni, a gyerekeimnek nem merem elmondani . Miért engedik meg ezeket az Egészségügyi Centrumokat működni. Mellesleg 4.ó.alatt zajlott le az egész ,az úgy nevezett ingyenes vizsgálat 3 percig sem tartott. Fél órára hívtak és öt óra múlva értem haza szomjasan ,időt nem adtak , hogy a mellékesbe esetleg elmehessek .Ma van a születésnapom és
   teljesen kiszolgáltatottnak érzem magam 47 éves munkaviszony után mint nyugdíjas már csak ilyen átverésekre vagyok alkalmas ilyen világban élünk.

 20. Molnar laszlone szerint:

  Mi is igy jártunk vero centrum jóvoltából Dr Szombathelyi Tibor orvossal 200 000 Ft-inkabb bánja Lezer neve :BNM-HLT SEMMIFELE javulást nem érzünk Mit lehet csinalni vissza kaphatjuk -e a pénzünket Kosszonettel Molnarek

  1. K. Mária szerint:

   Kedves Molnár Lászlóné, Dr. Csokonay Péter segítségével – amennyiben szeretné – be tud jutni egy sorstársi közösségbe…

 21. Nagy Margó szerint:

  Érdeklődve olvastam hozzászólásaikat mivel több esetben azt olvastam, hogy saját szemükkel látva (vércseppanalízis) a lágylézer terápia jótékony hatását Önnök mégis kétségbe vonják hatékonyságát.
  Ezeknél a termékeknél fontos kiemelni, hogy egészség megőrzésre szolgálnak, vagyis arra, hogy ne kapjanak stroke-ot, szívinfarktus, stb.
  Sajnos ehhez nem kell semmilyen humbuk mérő műszer, hogy tudjuk napjainkra milyen nagymértékben megnőttek a szív és érrendszeri megbetegedések. Több tanulmány is szól arról mi okozza a vörösvértestek összetapadását valamint mennyire fontos a megfelelő véroxigén szint: http://eljunktudatosan.hu/hko-diagnosztika/veroxigen-szint-miert-fontos-es-hogyan-novelhetjuk.html , http://mikroszkop.network.hu/blog/mikroszkop-klub-blogja/a-vorosvertestek-osszetapadasa-penztekercs-kepzodes-mobiltelefonalas-hatasara (Ezek nem manapság készültek).
  Mindenki a saját belátása szerint dönthet, arról mit szeretne! Gondolom senki nem tapasztalta még azt, hogy egy orvos csak akkor szólt önhöz mikor több tízezer forintot tett a zsebébe! Biztos vagyok benne soha nem volt még példa arra, hogy orvosi felügyeletállók hirtelen szív érrendszeri megbetegedést kaptak, úgy hogy ezek évek alatt alakulnak ki! Emlékeztetni szeretném Önnöket, hogy ezek elkerülése véget vásárolták meg a készüléküket és ezt a piacot az orvosok teremtették meg.
  Úgy látom senki nem kiáltozik erkölcsről mikor egy orvos magán rendelőjében fogadja, a több tízezerért a gyógyulni vágyó beteget, majd állami korházba saját listás betegeként foglalkozik vele és az állami műtőfelszereléseket (kórterem, műtő asztal stb.) felhasználva soron kívül kezeli a beteget. Akinek meg nincs százezrei az haljon meg.
  http://nyugdijasok.com/majd-egy-napig-volt-korhazban-etlen-szomjan-az-idos-neni-es-meg-wc-re-se-mert-elmenni/
  Tisztelettel, Margó

  1. Csokonay Péter szerint:

   Kedves Margó!
   Tökéletesen igaza van, a szív-, érrendszeri megbetegedések száma jelentősen megnőtt napjainkban. Ezt használják ki azok a cégek, amelyek vún. vércsepp analízisekkel, áltudományos vizsgálatokkal megijesztik az egészségüket féltő embereket, majd olyan készüléket “sóznak’ rájuk, amelyeknek semmilyen hatásuk sincs arra, amire ajánlják. Bizonyos internetes oldalakon megjelenő tartalmak – amire Ön is hivatkozik – nem tanulmányok, hanem hamis állítások, butaságok gyűjteménye. A probléma pont az, hogy igazi, tudományos tanulmányok egyáltalán nem igazolják azokat a finoman szólva marketing jellegű megállapításokat, amire alapozva százezreket nyúlnak le hiszékeny, gyanútlan emberektől.
   Ennek a tevékenységnek bármilyen párhuzamba állítását a bizonyítékokon alapuló gyógyító orvosi tevékenységgel ezúton is visszautasítom az orvos kollégák nevében is mindamellett, hogy sajnos valóban találkozhatunk etikátlan magatartással állami vagy privát egészségügyi intézményben is.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

   1. Nagy Margó szerint:

    Tisztelt Dr. Csokonay Péter!

    Segítsen kérem, hogy az összes egészségmegőrző centrumban átverik az embert, vagy vannak tisztességesek is?
    Én egy olyanban voltam ahol vércsepp analízist végeztek és a lézer kezelés után tényleg szétváltak a vörösvértesteim. Akkor az a lézer hatékony?
    Amit szépség centrumokban használnak lézer az hatékony lehet?
    Én sajnos már csak azt hiszem el amit saját szememmel látok és én a vércsepp analízisen saját szememmel láttam a “jótékony” hatást.
    Az orvosok által elvégzett vércsepp analízis is átverés lehet? Interneten nagyon sok orvos hirdeti magát, akár 10000 Ft is elkérnek egy ilyen vizsgálatért.
    Ne haragudjon a sok kérdésért de az egyetlen információs forrásom az internet, nincs orvos ismerősöm és én is majdnem vettem egy lézer készüléket.
    Segítségét előre is köszönöm, Margó

 22. Csinyi Ferenc szerint:

  Üdvözlet mindenkinek!Ma én is résztvettem Miskolcon az Egészség Centrumban a Ferrecept FM Kft.”szív vizsgálatán”.Ahogy többen írták,rám is megpróbálták a “frászt”rám hozni.Nem teljesen sikerült nekik.Kezelést ajánlottak,elutasítottam,gondolom a készülék vásárlás ezután következett volna.Viszont,a beszélgetés végén aláírattak egy leletnek látszó”cetlit”,amiből kaptam 1példányt.Otthon megnéztem a papírt,az én példányomon nincs helye aláírásnak.Tehát a másik(náluk maradó)példány csak külsőre hasonlított az enyémhez.Most attól tartok hogy esetleg szerződést írattak alá trükkösen.Készülékről vagy készülék vásárlásról szó sem esett.Esetleg a későbbiekben kapok egy csomagot?Vagy még azt sem csak egy fizetési felszólítást?Kérem ha valakinek van ilyen vagy hasonló tapasztalata ossza meg itt ezen az oldalon,esetleg e-mailben.Nagyon köszönöm!
  Tisztelettel:Ferenc

 23. Gáspár Magdolna szerint:

  Gáspár Magdolna vagyok Székesfehérvárról. Lehet, hogy én is áldozat vagyok? A napokban vettem a férjemnek egy bal csukló belső oldalára csatolható Lézer Terápiás óra szerűséget, amit naponta kétszer 15 percet lehet használni. Állítólag azt tudja, amit már a fentiekben sokan leírtak.
  Magamnak vettem egy Lézeres akupunktúrás tollat. Ezt naponta kétszer 10 percig kell használnom mindkét térdem térdkalácsa körül, és a térd belső hajlatánál, mivel térd kopásom van, nagyon gyengék a térdeim, ha sokat megyek fáj, és gyakran elesek. A kettő készülékért fizettem 274.900., Ft-ot. A készülékeket árulja MAGNET INVEST KFT. Kiskunlacháza.
  A Jótállási jegy-en rajta van a gyártó és forgalmazó neve és címe. Európai Unióból származik. Nagyon szeretném tudni, valaki vett-e ettől a cégtől ilyen készülékeket, és használt-e, bevált-e?
  Köszönettel és Tisztelettel várom a választ. Előre is köszönöm.

 24. Hegyesi Éva szerint:

  Tisztelt Dr Csokonay Péter!

  Én is bedőltem az MSZ-Doktor Trend Kft ijesztgetésének Budapesten a Városmajor utcában.
  Kérem segítségét abban, hogy a többi károsulttal fel tudjam venni a kapcsolatot.

  Üdvözlettel:

  Hegyesi Éva

 25. Sárvári Ilona szerint:

  Tisztelt Dr. Csokonai Péter úr!
  Mint újabb áldozat kérek én is Öntől segítséget a sorstársaim elérhetőségében, hogy összefoghassunk az igazunk kiharcolásában.
  A novemberben történt esetünkben amely tökéletesen megegyezik több előttem írt levélben leírtakkal mi két nap múlva visszavittük a készüléket, de a recepciós kislányon kívül (aki még a keresztnevét sem volt hajlandó elárulni) senkit sem találtunk. Ő javasolta, levélben kérjük az “igazgató úrtól”, hogy vásárolják vissza tőlünk a készüléket. Többször próbáltunk telefonálni is de soha nem vette fel senki.
  Mint azóta megtudtuk a vizsgálatot végző doktornő már nem dolgozik ott – talán nem volt hajlandó ebben a csalásban részt vállalni amikor rájött mi folyik az MSZ-Doktor Trend Kft-ben.
  Ma azonban kaptam egy ajánlott levelet amit Biljana Ignác ügyvezető írt alá és sok-sok rendeletre hivatkozva közölte, hogy rosszul értelmeztük – az általunk természetesen nem ismert rendeleteket – azokat és ezért “az elállási szándékát” nem áll módukba figyelembe venni.
  Amennyiben nem értünk egyet ezzel a döntéssel akkor jogorvoslatként fordulhatunk a Békéltető Testülethez. Pontos cím megjelölésével.
  Ezért szeretnék kapcsolatba lépni sorstársaimmal mert nem nyugszunk bele a történtekbe.
  Válaszát nagy izgalommal várom és előre is hálásan köszönöm:
  Sárvári Ilona

 26. Nagy Szerena szerint:

  Tisztelt Csokonay Péter Úr!
  Az elöttem irtakhoz csatlakozva dec.5-én Érden jártam igy egy karra csatolható lágylézer órával amit a Vitál Risk Plus Kft adott el 200.000Ft-ért de nálam csak 150.000ezer volt.
  Ezt a céget Miskolcon már feljelentették.
  Szeretnék csatlakozni a ” sorstársi közösséghez” de nem tudom hol kell.
  Köszönettel

  Janka

 27. Pál-Ispán Gézáné szerint:

  Én is szeretnék bejutni a sorstársi közösségbe!

 28. Pál-Ispán Gézáné szerint:

  Mi is Hasonló képpen jártunk! Mikor megkerestek telefonon bennünket, azt mondták hogy Kardiológus Dr Szombathelyi Tibor végzi a vizsgálatot, már rég óta készültem egy kardiológushoz gondoltam jó döntést hozok. Sajnos kardiológus a láthatáron sem volt. Helyette valami műszer segítségével végeztek vizsgálatot,ami szinte mindenkinek ilyesztő adatot mutatott!!!! Ezután jött a személyes elbeszélgetés ami a rábeszélésről szólt!!!!A lágy laser készülék! Férjemmel elmentünk kardiológushoz, egy magán rendelésre hogy meggyőződjünk a valóságról! A kardiológus többféle vizsgálatot végzett “becsülettel” és minden rendben volt.Na ezután teljes volt a felháborodásom, hogy lehetnek ennyire gerinctelenek az emberek!!!

 29. Szerencsés Tímea szerint:

  Tisztelt Dr Csokonay Péter!
  Kérem szíveskedjék tanácsot adni, hogy a Gyógylézer Család Kft által forgalmazott készülékek mozgásszervi (térd , váll) betegségekre jól használhatók-e. Érdemes -e ilyen borsos áron megvásárolni a készüléket vagy van olyan ami ennél olcsóbb és mégis ugyanolyan hatásos?
  Az alábbi áron kínálják:

  KLS vezérlő és tápegység nettó 54.000 ft, azaz bruttó 68. 580 ft

  KLSF 500IR kezelőfej nettó 358.000 ft, azaz bruttó 454.660 ft

  LZ 900IR lézerzuhany kezelőfej nettó 498.000 ft, azaz bruttó 632.460 ft

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Szerencsés Tímea!

   A hozzászólásában említett készülék infralézer változata (mélyebben hatol a szövetekbe) alkalmas a mozgásszervi betegségek kezelésére.
   Ez azonban méretében is nagyobb “asztali” készülék, vezetékekkel, áramforráshoz kötötten működik és ahogy írta, árban sem ideális az otthoni felhasználóknak.
   Ugyanilyen mélységbe hatoló, vezeték nélkül, beépített akkumulátorral működő, jóval kedvezőbb árú, hatékony kézilézer készülékek a Safelaser 500 és a B-Cure lézer család (http://www.otthoni-kezeles.hu/lezer_81 ). Igaz, ezekkel egyszerre kisebb felület kezelhető, mint a lézerzuhannyal, de otthoni használatra ár-érték arányban úgy gondolom, sokkal jobban megfelelnek, mint a lézerzuhanyok.

   Bármilyen további kérdés esetén készséggel állok rendelkezésére:

   Dr. Csokonay Péter

 30. Börczi Anna szerint:

  Pécsett Baranya Medical közérzetjavító Központ szervezi a konzultációt. A konzuláns orvos neve Dr. Szombathelyi Tibor. Nem tájékoztatnak arról, hogy mi a kontraindikációja a készülék használatának.Miután a tájékoztatójában olvastam, hogy ki nem használhatja, visszavittem a készüléket. Irásban adtam be a panaszomat és kérésemet. Egy hónapot mondtak a válaszadásra, de ez sajnos nem jött el. Merre induljak, kihez forduljak?

 31. Pusoma Judit szerint:

  Kedves Mindenki! Én is pontosan így jártam, mint Önök. A vásárlás után 3 nappal visszaakartam vinni a készüléket ls zárva találtam a Baross u. 119. sz. alatti “Közérzet javító”-t, még aznap felvették a telefont, de a telefonáló rossz címet adott, hogy az elállási szándékomat hová címezzem. A többi hozzászólást figyelembevéve ezt pontosan így is szerette volna. Voltam a Fogyasztó Védelemnél, a Békéltető Testületnél, a Víg utcai Rendőrkapitányságon: semmi remény. A Rendőrségen azt tanácsolták, hogy adjak be kártérítési pert a bíróságon. De látják: orvosok vannak beszerveve, olyan jól van megfogalmazva a tevékenységi körük, hogy a vevőknek semmi elálássi joga nincs, pedig ez kellene, hogy legyen, ha becsületes üzletről lenne szó. Milyen orvos az, aki így akar meggazdagodni? Annak nem a hivatása fontos, hanem a pénz. Hát kívánom, hogy fulladjon bele, de az is, aki velük együttműködik, és azok is, akik ezt minden büntetés nélkül megengedik. Az ember gyűjtögeti a pénzét évekig, ezek pedig kicsalják tőle – minden lelkiismeret-furdalás nélkül. Hát én nem hagyom annyiban, én perelni fogom őket. És szeretném a többi MSz Doktoros károsultal felvenni a kapcsolatot, mert csak 4 panaszról tudtak a rendőrségen. Nem csak ennyi van. Pusoma Judit

  1. Tóth László szerint:

   Kedves Judit! Bocsánat a zavarásért, álmatlan éjszaka után kétségbe esetten érdeklődöm, hogy sikerült-e megnyugtatóan előre jutni ügyében.Én is megkárosítottnak érzem magam és úgy tűnik, az “engedélyezett” termékbemutatók, ingyenes állapotfelmérések és kiszolgáltatott beteg, rászorult emberek még betegebbé tételére módszeresen alakuló és megszűnő Kft-k tovább virulnak. A per hosszadalmas és drága, akit perelnénk röhögnek a markukban tartott milliók miatt. Egy igazán hathatós fórum kellene, ahol megvitathatnánk a lehetséges és eredményre vezető lépéseket. Üdvözlettel: Tóth László

 32. Németh Lászlóné szerint:

  Tisztelt Csokonay Péter úr!
  Sajnos én is beleestem az MSZ Doktor Trend Kft csapdájába a lágylézer vásárlásával.
  Szeretném az itt jelentkezett károsultakkal felvenni a kapcsolatot remélve, ha együttesen lépünk fel, akkor sikerül elérni a célunkat.
  Segítségét előre is köszönöm
  Üdvözlettel
  Nné

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Németh Lászlóné!

   Próbáltam Önnek levelet küldeni az Ön által megadott e-mail címre, de hibaüzenet jött vissza.
   Legyen kedves, küldjön nekem levelet az info@kezilezer.hu címre.

   Üdvözlettel:
   Csokonay Péter

 33. Aranyeso60 szerint:

  Én is a sorstársak közé tartozom és szeretnék csatlakozni, hogy erősítsem a csapatot.
  Erika Sebők

  1. galantaigabi szerint:

   Én is sorstárs vagyok és szeretnék csatlakozni a csapathoz.
   Galántai Gabi

 34. Jeszenszki Károly szerint:

  Engem is a Városház u. 74_be hívtak vizsgálatra telefonon. 2015. jun.22,_én Sajnos elmentem, ahol megállapították.hogy csoda hogy még élek., annyira rossz állapotban van a szívem, Felajánlották a BKSI lágylézer karkötőt..86 éves vagyok, az erőszakos rábeszélésnek nem tudtam ellentmondani.Előbb 500.000 Ft._ért majd 300.000 Ft.+6 hónapos konzultációs utalványért adták.Dr.Szombathelyi Tibor és Tóth Attila bonyolította le az üzletet.December elején már jelentettem a FOGYASZTÓVÉDELEMNEK.

 35. Jeszenszki Károly szerint:

  Az előző hozzászólásomban tévesen adtam meg acímet. Nem Városház u. hanem Városmajor u. Elnézést a tévedésemért.

 36. Dukai Krisztina szerint:

  Édesanyámat Székesfehérváron csapták be ugyanígy. 2017.01.13-án, tegnap. Az MSZ-Doktor Trend Kft volt. A nyugtán és a használati utasításon kívül nem kaptunk semmi papírt ehhez a lágylézeres órához. Annyira megijesztett Anyu, hogy nem néztem én sem utána, igaz, nem is lett volna mit nézni, mert semmi adat nem volt a kezemben. Aláírattak vele 2 papírt, amiből nem kaptunk. Nem is tudom, mi lehetett benne, nem láttam. Magamat érzem hibásnak, mert Anyu annyira meg volt ijedve (megijesztették), hogy szinte transzba kerültem, mert nagyon féltem. Esetleg csatlakozhatnék a károsultak csoportjába, hogy együtt jelenthessük fel ezt a Kft-t? Pedig végig ott volt bennem, hogy lehet, becsapás, de megijedtem. Esetleg van valami, amivel hétfőn meg tudom őket győzni a pénzvisszafizetésről?

  1. galantaigabi szerint:

   galantaigabi szerint:
   A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
   2017-01-18 – 14:13

   Én is sorstárs vagyok és szeretnék csatlakozni a csapathoz.
   Galántai Gabi

 37. Pál-Ispán Gézáné szerint:

  Olvasva a sorokat,felháborító hogy még mindig becsapnak embereket.A napokban engem is felhívtak a Hotel Lukácsban Kazincbarcikán Teljes érrendszeri állapotfelmérésre.Nagyon kellett magam visszafogni hogy ,udvariasan visszamondjam mivel aznap jöttem vissza visszérműtétről.A termék amit ajánlanak lehet hogy nem rossz,lehet gyógyító hatása csak elveszti a hitelességét ,ha ilyen formában adják el,hogy meg rémísztik ,becsapják az embereket. Sokkal hatásosabb lenne,ha elmondanák hogy ez a készülék amivel mérik ezt az eredményt mutatja,gondolkodjanak el rajta és hagynának időt hogy utána nézne az ember és maga döntsön a vásárlásról.De mint egy kiscsikó kísérgetik az embert ,még az OTP-be is sőt házhoz viszik szerencsétlen nyugdíjast,csak hogy eladják a terméket “HORROR” áron.Elképesztő felháborító amit művelnek az emberekkel.Drága hallókészüléket próbahordásra adnak,hogy tapasztalja meg a beteg és maga döntsön a vásárlásról! Miért nem ajánlják fel itt is ha annyira segíteni szeretnének. Na sikerült jól felhúznom magam ,korán reggel míg -e sorokat fogalmazom.Kívánok mindenkinek jó egészséget.Bízom benne hogy közös problémánkat valaki orvosolja talán

  ! üdv.

 38. Csontos Ferenc szerint:

  Tisztelt Dr.Csokonai Péter
  Tisztelt Károsultak !

  Olvasva a becsapott emberek történeteit,nem tudok újat mondani.Az aljas módszer úgy látszik u.az.A jól bevált lélektani eszközöket nálam is bevetették a Városmajor utcai sarlatánok.Nekem nem volt készpénzem,de olyan rámenősek voltak,hogy hoztak egy laptopot,és azon “kellett” átutalnom a pénzt nekik,több órás előzetes “megdolgozás”után.
  Külön felháborító,hogy mindez dec 18-án történt,amikor,már tudták,hogy kiderült a disznóságuk.
  Nekem is ingyen kontrollt adtak a lézer karórához
  és gondoltam,hogy akkor kapok tőlük számlát garancia jegyet stb.Csak amikor jelentkeztem egy hónap után,akkor vált gyanússá,a dolog,mivel bújócskát játszottak velem,csak hogy ne érjem utól őket.
  A TV műsor tette nyilvánvalóvá hogy áldozat vagyok.
  Mostanáig nyomoztam utánuk,mire végre a pontos címüket,és ezt a fórumot megtaláltam.
  Van egy-két ötletem a továbbiakra vonatkozóan.amit szeretnék megosztani a károsultakkal,és csatlakozni hozzájuk,mert közösen gondolom többre lehet menni.
  Kérem a tisztelt doktor Urat segítsen az imél címek megadásával kapcsolatba lépni a többi károsulttal.
  Előre is köszönöm

 39. galantaigabi szerint:

  Tisztelt Doktor Úr!
  Tegnap (2017.január 17-én) voltam én is egy meghívásos vizsgálaton. Egy gépet tettek a mellkasomra amely segítségével analizálták az állapotomat. A vizsgálat eredménye szerint igen veszélyeztetett állapotban vagyok az erek állapotát tekintve. A férjemmel együtt voltunk. Először a férjem eredményét értékelték,ahol mindent rendben találtak, majd következett az enyém. A hallottak alapján az első sokk hatására (nálam minden eredmény kritikus )megvettük a BKSI-Lágylézer nevű terméket, melyet a csuklóra kell tenni potom 400 ezer forintért. Igaz ehhez ígértek havi rendszerességgel főorvosi vizsgálatot fél évig, utána pedig két havonta a következő fél évben.Este, mikor egy kicsit megnyugodtam akkor gondolkodtam (biztosan későn), eszméltem fel, lehet, hogy átvertek? Kérem válaszával nyugtasson meg, hogy jól döntöttem., ha nem azt is kérem írja meg, ha válasza számomra kedvezőtlen segítsen abban, hogy hová fordulhatok jogorvoslatért.
  Tisztelettel: Galántai Gabi

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Galántai Gabi!

   E-mail címére elküldtem a sorstársak elérhetőségeit.

   Üdvözlettel:
   Csokonay Péter

   1. honti györgyné szerint:

    Tisztelt dr Csokonay Péter Úr
    Legyen szíves az email címemre elküldeni a sorstársak elérhetőségét.Köszönöm, üdvüzlettel, tisztelettel honti györgyné

 40. Kőrösi Vilmosné szerint:

  Tisztelt Csokonai Péter Úr!
  Én is elvittem 82 éves édesanyámat Kaposváron novemberben egy MSZ Trend Kft-s vizsgálatra /dr. Schéder Ákos konzultáns orvoshoz/ Természetesen neki is borzasztóan rosszak lettek az értékei, mint a sorstársaknak. “Szerencsésen” az ajándéksoroláson kihúztam féláron megvehető karórát 250.000,- Ft-ért . Hazarohantam pénzért gyalog oda-vissza 1 óra, /nekem is felajánlották, hogy kocsival hazavisznek/ és megvettem. Elvittem az én karórámat, amit 2 éve vettem 150.000,- Ft-ért, de azt mondták, hogy az nem olyan jó, mert csak 4 lézer van rajta, ezen meg 7 .Megjegyzem az én órám egy minőségi terméknek tűnik,/ bár azt mondják nem a külső számít/ az általam most vett féláron 250.000 Ft-os egy sima tasakban van, elég gagyinak tűnik. Otthon a férjem nagyon megszidott, hogy dőlhettem be ilyen marhaságnak, ezért elkezdtem az interneten kutakodni, így bukkantam Önökre. Az első kontrollvizsgálatra decemberben már nem kaptam időpontot, különböző kifogésokkal csak januárra ekkor már nem dr. Schéder Ákos volt, egy unszimpatikus alak, be sem mutatkozott. Egyébként dr Schéder Ákos feltett az Internetre egy cikket “Amiről a gyógyszergyárak nem beszélnek” címmel nekem tettszett, érdemes elolvasni.
  Szeretném én is a csoporttal felvenni a kapcsolatot, ebben kérném segítségét. Köszönettel és tisztelettel: Kőrösi Vilmosné

 41. Mária szerint:

  Egyenesen a rendőrségre kell menni!!!!! A Fogyasztóvédelem, a Békéltető Testület, az ÁNTSZ
  tehetetlen. Ha ír valaki leírom hol tart az ügy Miskolcon.

  1. Kigyósi Tamás szerint:

   Kedves Mária!

   Szüleim is beleestek az MSZ-Doktor Trend Kft. hálójába. Ugyan az a klisé, mint mindenkinél. Az ő
   “orvosuk” is dr. Szombathelyi Tibor volt. Nekik 400eFt-ért adták a készüléket, ugyan úgy lakásra mentek az összegért. Tasakban, minden leírás nélkül, mondták a hét elején postázzák… Édesanyám éppen érrendszeri problémák miatt áll kezelés alatt, de természetesen mint az ma magyarországon szokás, inkább várólistán… A készülék, amit rájuk sóztak http://www.alternativterapiak.hu/dual-laser/ oldalon nem akciósan 123eFt-ért megvehető. A készülék szerintem egy kínából importált készülék, ott 185 USD (kb. 60eFt). Minket is érdekelne, hogy hol tart az ügy és hogy hol lehet feljelentést tenni az elkövetőkkel szemben csalás büntette miatt? Valamint a kiállított készpénzfizetési számlán ha jól látom, 27% adó is szerepel, kíváncsi lennék, hogy látott-e már az adóhatóság bevételt ettől a cégtől: RAW NATUR Kft. 1148 Budapest Fogarasi út 3-5 Adószám23140677-2-08 ? Úgy nézem a céginformációk alapján, hogy az MSZ-Doktor Trend Kft. és a Ferrecept FM Kft (mindkettőt kb. egyszerre 2016/05/12-án hozták létre, és még ugyan abban az OTP-s fiókban) dr. Szombathelyi Tibor-ral karöltve most próbál egy régebben indított cég mögött elbújni. (2016/12/27-án ugyan abban az OTP fiókban nyitottak számlát a cégbejegyzés alapján… Ez felettébb érdekes, de szerintem ilyen véletlenek nincsenek…) Úgyhogy mi is csatlakoznánk az MSZ-Doktor Trend Kft. károsultak csoportjához! Kész vagyok a nálunk lévő összes iratot, készüléket átadni a rendőrségnek bizonyíték képen, csak kapcsolják le ezt a bűnbandát, aki kiszolgáltatott emberek nyomorúságán élősködnek! Ha kell elmegyünk mi is a kapitányságra, de ha valahol már van folyó ügy akkor ahhoz csatlakoznánk, mert a csalás bűntette 500eFt-ig csak 2 év szabadságvesztéssel sújtható, míg 3 millió felett már 8 évvel is…

   Dr. Csokonay Péter Úr!

   Ön szerint milyen orvos az és egyáltalán lehet-e orvoskamarai tag az aki ilyen dologhoz hajlandó a nevét adni?

   1. Csokonay Péter szerint:

    Tisztelt Kígyósi Tamás!
    Kérdése költői, hiszen mindannyiónknak megvan a véleményünk az ilyen emberről, különösen, ha az illető orvos, aki a beteg vagy “csak” tanácsra, segítségre szoruló embereket kihasználja.
    De hogy mi minden lehetséges, álljon itt egy két hónappal ezelőtti újsághír, különös tekintettel a jogerős ítélet indoklására:
    “Százezreket kért gyógyíthatatlan rákos betegektől egy veszprémi onkológusspecialista, a bíróság mégis felfüggesztett börtönre enyhítette büntetését – írja a Hír TV honlapján. A főorvost tízrendbeli, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolták, a tíz sértettből már csak egy él a cikk szerint.
    Az operációkért 150 ezer, a vizsgálatokért pedig 15 ezer forint volt a tarifa az orvosnál, akinek gyógyíthatatlan daganatos betegségben szenvedők is fizettek. A másodfokon eljáró bíróság azért enyhítette felfüggesztettre az első fokon kiszabott letöltendőt, mert Dülkné Pintér Zsuzsanna bíró úgy gondolja, a vesztegetésnél fontosabb, hogy a szakember szabadlábon maradjon, és folytassa praxisát. Az ítélet indoklása szerint a társadalom és a betegek érdeke az, hogy a főorvos szabadlábon maradva tovább gyógyíthasson, mivel szakmai tudására nagy szükség van.”

    1. Kigyósi Tamás szerint:

     Tisztelt Dr. Csokonay Péter Úr!

     Igen, ez szintén egy szörnyű történet…
     Szerintem az orvos-beteg kapcsolat a bizalmon alapul, anélkül nem működhet, hiszen a gyógyulni vágyó ember az egészségét, esetleg életét teszti egy másik ember kezébe, amikor kezelésre megy.
     Ennek hiányában az orvos szerintem nem képes ellátni feladatát…
     Ma tudjuk, hogy az egészségügyben dolgozók milyen körülmények között dolgoznak. Akik az állami intézményekben maradnak, azokat szerintem tényleg csak a hivatástudat tartja ott, de azért meg a boltban nem adnak semmit…
     Így nagyon sokan elmennek a magán szektorba, vagy külföldre inkább, hogy a családjuknak ne kelljen nélkülöznie, ami szintén érthető…
     Az is tény szerintem, hogy sajnos az állami intézményeket hosszú éveken keresztül a hálapénz rendszer tartotta működésben, ami nem jó, de erről sokáig senki nem akart beszélni, mert évtizedes gyakorlat ellen kellet volna fellépni…
     Most, hogy próbálnak egy ideje ehhez hozzá nyúlni, kiderült, hogy ahhoz, hogy a rendszer továbbra is működőképes maradhasson jelentős finanszírozásra szorulna, ha nem akarják, hogy a tapasztalt szakemberek egyik napról a másikra ne hagyják el az állami szektort…
     Én szerencsére személyesen még ismerek olyan nagybetűs orvosokat, akik rengeteg túlórával, munkával próbálják ellátni a betegeiket akár az állami, akár a fél-magán, vagy magán szektorban és nagyon lelkiismeretesen próbálnak segíteni a pácienseken. De azt is látom, ha ez így halad tovább a számuk lassan (vagy kevésbé) de biztosan fogy. Még reménykedem, hogy valaki talál valamilyen megoldást erre a problémára, csak kérdés, hogy mikor érünk el arra a pontra, ahonnan már nem lesz visszaút…
     Itt tartunk sajnos, a keselyűk meg lakmároznak a tetemeken…

  2. Pál-Ispán Gézáné szerint:

   Kedves Mária !Légyszíves írd már le hogy hol tart az ügy Miskolcon! köszönöm

   1. Mária szerint:

    Kedves Pál-István Gézáné! Én már minden lehetséges helyre írtam, de törvény hiányában tehetetlenek, és megkeresésükre nem is válaszol a kft. horvát származású tulajdonosa. Jelenleg minden papír, levél a rendőrségen van, meghallgatásra fognak majd hívni ebben a hónapban, de sajnos nagyon sok munkájuk van, lassan megy az ügy.

    1. Pál-Ispán Gézáné szerint:

     Köszönöm szépen kedves Mária,a gyors választ.Én is a miskolciak közé tartozom.Nem tudom hogy működik -e még ez a “csodálatos” központ Miskolcon?Van -e még olyan ember akit áttudnak verni????Én csak a Miskolci rendőrségnek küldtem a feljelentést email-ben.

 42. Mária szerint:

  Kedves Kigyósi Tamás! Nekem 450 ezerért adták a lágylézer karórát. A Vital Risk Plus Kft. Bp. Práter út 59. sz alatt van a cég bejelentve, és Miskolcon is ezen a néven szerepel a cégbíróság szerint. A rábeszélés alkalmával nem utaltak egy orvosra sem, pedig a szűrészhez orvosi konzultációt ígértek. Amikor rákérdeztem, azt a választ kaptam, hogy 12 helyen szűrnek ugyanabban az időben, és csak egy orvosuk van, nem lehet ott mindenhol. A szűrést a Ferrecept Kft által forgalmazott készülékkel végezték.Nekem is nagyon rossz volt minden eredményem, és másnapra ígérte, hogy infarktust kapok, ha meg nem veszem meg . Megijedtem, és féltem is. Nagyon erőszakos volt a fiatalember, teljesen pszichikai terror alatt tartott. Ezért vettem meg, de már kb 2 óra elteltével mindent tudtam erről az embertelen csapatról. Mindkét cég tulajdonosa horvát származású. Én visszavittem a készülékeket /kaptam egy frekvencia matracot ajándékba, az sem ér semmit/ de eredménytelen volt. Írtam a kft vezetőjének, azt a választ kaptam, hogy kivizsgálta az esetet, minden szabályos volt szerinte. Engem miért nem kérdezett? Ezek után a írtam a Fogyasztóvédelemnek, tőlük kaptam meg a főhadnagy címét aki ezekkel az ügyekkel foglalkozik Borsod megyében. A Békéltető Testületnél is feljelentést tettem. A két utóbbi helyről még nincs eredmény. Az ANTSZ nem végezhet ellenőrzést, mert sem gyógyászati segédeszközöket, sem orvostechnikai eszközöket nem használ, a kft, de levelemet továbbították a rendőrségnek. Ön nem írta, hogy hol lakik, de bárhol is a rendőrség az illetékes ebben az ügyben, de érdemes mindenhová feljelenteni, pl. a Gazdasági Versenyhivatalhoz, és a NAV-hoz is. Egyszer valakinek sikerül elkapni ezt a bandát. Pénzre viszont ne számítson.

  1. Kigyósi Tamás szerint:

   Kedves Mária!

   Azzal tisztában vagyok, hogy a pénznek már bottal üthetjük a nyomát nagy valószínűséggel, csak legalább a bűnbandát szeretném rács mögött látni! Az esetet a fórumban szereplő rendőrségi címre (miskolcrk@borsod.police.hu) is elküldtem e-mailben. Egyébként szüleim budapestiek, én Gödön lakom. Feljelentést Budapesten is megtesszük, ha kell, de szeretném, ha nem egyedi esetként kezelné a rendőrség az esetünket, hanem mint egy bűnbanda felszámolását!

  2. Kigyósi Tamás szerint:

   Kedves Mária!

   Ha esetleg más lenne a címe a Borsod megyei főhadnagynak, mint amit írtam, kérem írja meg, hogy felvehessem vele a kapcsolatot, mert esetünkben nem pitiáner csalókkal van dolgunk, hanem bűnszervezettel…

 43. Mária szerint:

  Kedves Kigyósi Tamás! Szerintem Miskolcon csak a B-A-Z megyei esetekkel foglalkoznak, tehát a feljelentést Bp-en is meg kell tenni. Mégpedig minél előbb, mert ha ezek kiszimatolnak valamit akkor felszámolják önmagukat, de előtte más néven, más helyen újrakezdik tevékenységüket. Sokan nem is tudják, hogy egy ilyen cégnek, 4-6 havonta változik a neve, címe. Engem is a bosszú hajt, mindent elolvasok, mindent megnézek. Ajánlom még a m1 adón a “Kosár” c. műsor megnézését, ilyen dolgokkal is foglalkozik. A youtube-n
  is megnézhető, a Fogyasztóvédelem műsora. A KDNP is gyűjti az ilyen eseteket, nekik már írtam, hogy ők tudnák a Parlament elé vinni ezeket az eseteket, és törvényt hozni ellenük. Az engem becsapott Vital Risk Plusz Kft is 2016. májusában lett bejegyezve. Lehet, hogy a főnök ugyanaz a személy? Nem biztos, de valószínű, hogy jól ismerik egymást.

 44. Mária szerint:

  Kedves Kigyósi Tamás! Olvassa el: http://www.hirado.hu/2016/08/19/ujabb-atveres-szivatultetessel-riogatva-osztonoznek-vasarlasra/ Én nem ismerem a főhadnagy e-mail címét, én telefonon tettem feljelentést, és majd meghallgatásra hívnak, most februárban.

  1. Kigyósi Tamás szerint:

   Kedves Mária!
   Mi is megtettük a feljelentés Budapesten és hétvégén szabd időmben még próbálom tovább gombolyítani a szálakat az ügyben, bár bízom benne, hogy már a rendőrség is a nyomukban van…

 45. Mária szerint:

  Kedves Kigyósi Tamás! Ha valamilyen eredmény van az ügyben, legyen szíves értesítsen. Én is megírom, ha valamerre mozdul az ügy.

 46. Szabó Ferencné szerint:

  Én is szeretnék csatlakozni az átvert emberek csapatához, sikerült nekem is áldozatául esni a Városmajor u. 74. -i gátlástalan, elvetemült társaságnak. A módszer, a stílus ugyanaz, mint amelyekről a fentiekben beszámoltak. Vizsgálati eredményeimből következően már az is kész csoda, hogy még egyáltalán élek. Ezt kihasználva sikertült egy karkötő és egy levegőtisztító berendezésért cserébe 600.000.- Ft-tól megszabadítaniuk, “csak nekem kedvezményesen, csak ma”. Engem is elvittek a bankba, vissza is vittek a Városmajor u.-ba. Sajnos nagyon hamar felébrendtem a kábulatból, viszont akkormár azt is nagyon jól tudtam, hogy reklamálni sem nagyon tudok, és ami ebben a helyzetben biztos, hogy a kis megtakarított pénzecskémnek annyi. Semmit nem kívánok jobban, minthogy ez az elvetemült,gátlástalan banda soha ne tudjon kiszolgáltatott helyzetben levő embereket aljas trükkökkel ugyan, de nagyon szervezetten többé becsapni és tehetetlenségükben porig alázni. Ezért kérem a segítségét, hogy csatlakozni tudjak a többi átvert sorstársam csapatához.
  Köszönettel:
  Szabó Ferencné

 47. Izabella szerint:

  A kábulathoz szeretnék hozzászólni, mert számomra ez a kulcs az egész hasonlóan lezajlott horrorhoz. A Petőfi S. u 16. alól ma úgy jöttem ki, mint egy halálraitélt. Kis nyugdíjamat nem, de 4 órát az életemből elvesztegettem. Kíváncsi vagyok hol és kik képzik ki az agymosásra ezeket a lelkiismeretlen embereket, akik országszerte hasonló módon verik át a hiszékenyeket. Engem a szkeptikusokhoz sorolt a magát ügyvezető igazgatónak és természetgyógyásznak nevező fiatalasszony, mert nem ugrottam be azonnal. De kilátásba helyezte közeli halálomat, ha nem változtatok a mentalitásomon és nem vásárolok minimum 2 terméket. Ez a fórum sokat segíthet azoknak akik döntésūk előtt még tájékozódni tudnak.

  1. Kigyósi Tamás szerint:

   Kedves Izabella!

   A fiatal asszonynak mi volt a neve? Nem egész véletlenül Biljana Iganc volt? Ha igen, akkor ismét magyarországon tartózkodik, és remélem a rendőrség lekapcsolja… Nem egy rövid idő alatt csődbe vitt cégnek ő az ügyvezető igazgatója.

   1. K. Mária szerint:

    Kedves Hozzászólok! Szerintem ilyen nyíltan nem kellene írni, mert az “érintettek” is el tudják olvasni. Van már sorstársi közösségünk, a Doktor Úr segítségével – ha kérik tőle – eljuthatnak hozzánk. A belső levelezésünkkel sokat segíthetünk egymásnak.

 48. Mária szerint:

  Kedves Kigyósi Tamás és mindenki akit a Vital Risk Plus Kft. átvert. Ma kaptam levelet a Fogyasztóvédelemtől, amelyben az áll, hogy levélben megkeresték a vállalkozást, de minden letagadtak, még azt is, hogy végeznének állapot felmérést. Még azt is, hogy decemberben nem is volt kilencedike. Csak azt nem értem, hogy egy horvát nő szava miért hihetőbb, mint több ezer magyar ember szava? Vagy mindenhol fizet, csak a károsultaknak nem? Egyébként már az egész társaság elköltözött arról a helyről, ahol tartották a termékbemutatót. Valahol hamarosan ismét felbukkannak. Majd figyelek.

 49. Mária szerint:

  Tisztelt Csokonai Péter Úr! Szeretném, ha elküldené Sári Istvánné e-mail címét. Együtt voltunk átverésen 2016. dec. 9-én Miskolcon. Köszönöm.

 50. T. Ágnes szerint:

  Tisztelt Csokonay Péter Úr!
  Szeretnék csatlakozni a sorstársi közösséghez. Engem a Vero Centrum Kft csapott be. A leírt esetek alapján, egy kiterjedt bűnszövetkezettel állunk szemben, melynek megfékezésére, véleményem szerint, a csoportban történő fellépés adhatna esélyt. Kérem, szíveskedjék e-mail címemre elküldeni a sorstársak elérhetőségét.
  Köszönettel: T. Ágnes

  1. honti györgyné szerint:

   Tisztelt dr Csokonay péter Úr
   Én is a VERO sorstárs csoportba szeretnék bekerülni.Kérem szíveskedjék elküldeni az email címemre a sorstársak elérhetőségét, Köszönettel:H.Györgyné

 51. Török István szerint:

  Tisztelt Dr. Csokonay Péter Úr!

  Szeretném a segítségét kérni abban, hogy megkapjam azoknak az embereknek az e-mail címét, akik Miskolcon a Vital Risk Plus Kft. által meghirdetett egészségügyi állapotfelmérésen vettek részt és vásároltak is csuklós lágylézer készüléket vagy más jellegű általuk árult készüléket.
  Én a feleségemmel együtt voltam 2016. decemberében és sikerült bele szaladni a csapdájukba 2 db készülékkel. 450.000.-Ft áron. Másnap vissza mentünk és követeltük vissza a pénzünket, de süket fülekre találtunk. Ezután kezdtünk el intézkedni. 14 napon belül elküldtük a Budapesti telephelyű Kft. részére az elállási nyilatkozatot tértivevényesen, amit átvéve és aláírva visszakaptunk 2017. januárban. A Gazdasági Versenyhivatal részére is elküldtük a bejelentési űrlapot, amire ez idáig még nem jött válasz. Viszont válaszlevelet kaptunk a Vital Risk Plus Kft-től, amiben hivatkoznak a mi általunk tévesen alkalmazott kormányrendeletre. Ekkor telt be a pohár és most jelenleg ott tartunk, hogy ügyvédet fogadtunk, akinek a tanácsára szeretném felvenni azokkal az emberekkel a kapcsolatot, akik szintén így át lettek verve és vásároltak egy olyan készüléket, ami nem tudja azt, amire hivatkozással árulták és árulják szerintem valahol máshol mind a mai napig. Miskolcon lévő telephelyük, ahol december hónapban voltak, január hónapban megszűnt.
  Köszönettel: T. István

 52. Mária szerint:

  Az Észak-Magyarország napilap mellékletében melynek címe Magyar termék-Megyei Érték megjelent egy egész oldalas hírdetés “Csuklóra szerelhető lézeróra” címmel.
  Ára: 49 900 Ft. Csak telefonon lehet megrendelni a
  06 70/411-5924 számon. Bővebb információ: http://www.vita-light.hu. Megtalálható a Jófogáson is, mint gyógyászati segédeszközt árulja ugyanez a cég.

 53. Mária szerint:

  1./ Van valaki akinek sikerült pozitív eredményt elérni? Hogyan? Szépen kérem írja meg!
  2./ Van valaki aki tudja hová költöztek a Práter u. 59 alól?
  Fontos lenne az új címük.

 54. Szabó Mária szerint:

  Örülök ennek a fórumnak , még időben megmentettek egy könnyelmű vásárlástól. Nagyon kidolgozott pszichológiája van a dolognak! Nem csoda, ha ilyen sokan áldozattá válnak/válunk. Re-
  mélem, sikerül elkapni ezeket a lelkiismeretlen embereket!

 55. Dobos Ildiko szerint:

  Tiszelt Dr. Csokonay. szeretnék érdeklodni ,hogy Sudeck sindrómára melyik lézert ajánlja?Hol lehet megrendelni?Dobosné

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Dobosné!
   A Sudeck szindrómára elvileg jó lehet a B-Cure Classic vagy a Sport készülék is.
   Az előbbinek 247.650 Ft, az utóbbinak 273.050 Ft az ára.
   Megrendelni a http://www.otthoni-kezeles.hu/lezer_81 honlapon vagy az info@extramed.hu e-mail címen vagy telefonon, a +36 30 3116944-es számon lehet.
   Megkaptam az üzenetét is, csak nem tudtam visszahívni, mert nem küldte el a számát. Ha kapok egy telefonszámot, akkor részletesebben meg tudjuk beszélni a problémáját.
   Üdvözlettel:
   Csokonay Péter

 56. Ferencz Zoltán szerint:

  Tisztelt Doktor úr!
  Olvasom itt a rengeteg kommentet.
  Én is elmentem egy teljes szív- és érrendszeri kivizsgálásra a
  Kingraybe. Ahogy le is írták, elég rossz állapotban vannak az ereim. Na de!
  Az előzetes vizsgálatot egy biorezonanciás géppel végezték. Ha jól emlékszem akkor Magnetspace 3D volt a műszer.
  Elég komolynak tűnt és valóban jelzett hibákat.
  Akkor az is kamu? Vagy tényleg vannak gondok az egészségemmel?
  Most már teljesen tanácstalan vagyok!
  Hova tudnék elmenni egy Rendes kivizsgálásra?
  Várom mielőbbi válaszát!
  Tisztelettel
  Ferencz Zoltán

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Ferencz Zoltán Úr!

   Én mindenképp azt javasolnám, hogy ha bármilyen panasza, problémája van vagy esetleg meg akar győződni arról, hogy nincs miért aggódnia (szűrővizsgálatok), akkor legelőször is orvoshoz forduljon!!!
   Bármilyen, az egészségügyi ellátórendszeren kívüli lehetőséget (alternatív kezelési, szűrési módszerek, interneten vagy nem orvosi “rendelőkben” elérhető technikák) csakis esetlegesen az orvosi vizsgálat, orvosi kezelés kiegészítéseként és nem ahelyett szabad igénybe venni!!!

   Üdvözlettel:

   Dr. Csokonay Péter

   1. Draveczné szerint:

    Egy üzlet a Muzeum krt 37.-ben van. Ott is ezt akarták ma rám sózni 390 eFt-ért, a másik a Lónyai u-ban van. (mindkettő a Kálvin térről közelithető meg.) A nevüket sajnos nem tudom.
    üdv
    Dné

 57. Kovács Mónika szerint:

  Sajnos a keresztmamám futott bele a B.N.M Kft. által forgalmazott csuklóra szerelhető lágylézeres készülékbe.
  http://bnm-medical.com/hu/termekek/bnmhlt Igen, jól megijesztették a vérével kapcsolatban. Már majdnem azt mondták, hogy haldoklik. Nap mint nap hallani, olvasni lehet az átverés ipar futószalagjára került szerencsétlen emberek tízezreinek történeteit, de újabb és újabb esetek születnek és ezek a cégek csak növelik a milliárdos bevételüket.
  🙁
  Mikor lesz ennek vége? Ki fogja ezeket a mocskos csalókat megállítani???
  Üdv.:
  Mónika

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tegnap hallottam TV-ben és rádióban, hogy 1/5-re sikerült visszaszorítani a hiszékeny emberek ilyen típusú megkárosítását (??)

 58. Kovacs monika szerint:

  Krdves doktor ur,

  Nekem egy elrontott szajfeltoltes altal kotoszovet gyulladasom lett es teljesen bekemnyeddtt a szam, mely utan ki kellett muteni az anyagot es a kotoszoveteket amihez ez az anyag hozza volt nove. 6 honaoja volt a mutet de meg mindig kemeny a szam sok helyen es a doktorom lagylezeres terapit tanacsolt mely segit a puhulasban es a gyorsabb gyogyulasban. Tudna segiteni hol tudnam ezt a kezelest igenybe venni es mikyen surun kene?

  Koszonom

  1. Csokonay Péter szerint:

   Kedves Kovács Mónika!
   Először is elnézését kérem a technikai okokból megkésett válaszomért.
   Lakóhelye környékén lehetne kozmetikusoktól érdeklődni, esetleg van-e valakinek lágylézer készüléke.
   A lágylézer kezelés eredményességének egyik kulcsa a rendszeresség, lehetőleg naponta kellene kezelni és
   ilyen esetben is hosszú távon.
   Ezért hasznos egy otthoni kezelésben is alkalmazható lágylézer ( https://www.otthoni-kezeles.hu/blog/b_cure_lagylezer )
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 59. Simonyi Éva szerint:

  Tisztelt Csokonay Péter Úr!
  2017. október hónapban vásároltam egy AED csukló-
  és orrlézert. Sajnos a szerződést részletesen nem
  olvastam el miszerint az üzletben vásárolt termékre
  nem vonatkozik a 14 napos elállási jog. Csak
  méltányosságból termékcserét ajánlottak el.
  Ezt nem akarom igénybe venni. A készülék ára
  350.000,- Ft-ba került.
  Kérem abban a segítségét, hogy csatlakozni tudjak
  a többi átvert panaszoshoz. A lézert Az AEDEN Hungary Kft. Podmaniczky tér 3.sz. Üzletében
  vásároltam.
  Válaszát előre is köszönöm: Simonyi Éva

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Simonyi Éva!
   Attól tartok, hogy az Ön esetében nem “átverésről” van szó, hiszen a jogszabályok nem ismerete nem mentesít a következmények alól.
   Pl. egy televízió, cipő vagy bármilyen más termék árát sem kérheti vissza napokkal vagy hetekkel később a boltban azzal, hogy meggondolta magát.
   A termékcsere felajánlása valóban méltányos eljárás.

   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 60. Nyeki Katalin szerint:

  Kesves Kommentelok. Karosultak!
  Mai napon voltam, szinten telefonos meghivasra. Agyverzestol kezdve a thrombozison at a demenciaig mindent kilatasba helyeztek. Szinten ez a keszulek lett reszemre felajanlva kp-ert 200.000 ft-ert
  De ha nincs ennyi kp-m akkor elintezik helyben a hitelt. Elutasitottam. Kozoltek, hogy nagyon gonsoljam at. Nagyon sajnalom azon embertarsaimat akiket atvertek. Sajnos nem irtam fel a kft nevet
  Cim: Ferenc krt. 41. 2/6
  2017.01.12

 61. Simonyi Éva szerint:

  Tisztelt dr.Csokonay Péter Úr!

  Elnézést, a korábbi levelembe nem írtam le mindent, mivel ugyanúgy jártam, mint a többi panaszos.
  Ezért szeretném velük felvenni a kapcsolatot.
  Segítségét előre is köszönöm!

  Tisztelettel: Simonyi Éva

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás