Mire jó a lágylézer és mire nem?

Vérnyomáscsökkentés, koleszterinszint beállítása lágylézerrel?

Laikusoknak bizony jó párszor fejtörést okozhat 1-1 kérdés a lágylézer terápiával kapcsolatban, hiszen az interneten keringő mesés gyógyulások történetei rendkívül megtévesztőek lehetnek. Jelen írás is egy olvasói levéllel kezdődött, ahol egy komoly átverés szagú lézer típusra lettem figyelmes…

Kiss Erika levelében azt kérdezte, hogy segíthet-e a lágylézer a vérnyomás csökkentésben és a koleszterin beállításában, vagy akár a fogyásban. Erikának ugyanis egy Blood-Space Dual nevű készüléket ajánlottak, amelynek ezeket a tulajdonságokat tulajdonították. Hosszú ideje foglalkozom lézerterápiával, így ezzel a készülékkel kapcsolatban elég rossz érzésem támadt…

Milyen problémák, betegségek esetén hatásos tehát a lézerterápia?

A következőt írtam Erikának:

“A lágylézereknek fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és sejtregeneráló hatásuk van. Folynak vizsgálatok, kutatások más hatások irányában is (pl. koleszterin “beállítás”, vérnyomás csökkentés), de ezek a hatások még egyáltalán nem igazoltak.”

A készülék, amelyről a kérdés szólt, finoman szólva is “több sebből vérzik”. Lágylézerspecialistaként az alábbi levélrészletet mindenki figyelmébe ajánlom. Kerülje el az átveréseket, először mindig tájékozódjon.

Melyik eszköz lágylézer és melyik bóvli?

“A Blood-Space Dual eszközt illetően: az eszköz energiája és hullámhossza miatt annak sugárzása a csukló bőrén szinte egyáltalán nem hatol át.
Sokféle állításuk az eszköz hatásairól orvosi szempontból teljesen szakmaiatlan.
Végül, de nem utolsósorban a Blood-Space Dual – ahogy saját brossúrájukban is leírják – NEM ORVOSTECHNIKAI ESZKÖZ!!

Vérnyomáscsökkentés, koleszterinszint beállítása lágylézerrel?

Lágylézer tanusítványok

Vérnyomáscsökkentés, koleszterinszint beállítása lágylézerrel?

Tehát egészségre való hatását egyáltalán nem vizsgálta semmilyen hatóság, nem készültek tanulmányok a hatásosságról. Ez a “wellness eszköz” nem hasonlítható az EU tanúsítvánnyal rendelkező orvostechnikai eszközként ismert lágylézerekhez.
A tanúsítvánnyal rendelkező készülékek esetében számos nemzetközi tanulmány igazolja azok hatékonyságát a fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés és sejtregeneráció területén.

Hangsúlyozom, ezeken túl más hatása semmilyen lágylézernek nem igazolt, bármit is kommunikálnak marketing szempontból!”

A fent említett készülék tehát sok csalódást, pénzkidobást jelenthet az árubemutatón lépre csalt közönségnek

Remélem, Ön, aki érdeklődik a lágylézerek után, még nem későn olvassa ezt a levelet. Használja bizalommal az ingyenes kérdezési lehetőséget és írja meg problémáját itt: https://kezilezer.hu/kerdezzen-a-lagylezer-szakertotol/ Ígérem, Önnek is őszintén válaszolok kérdésére.

Mindig azt ajánlom, hogy ha bizonytalan egy készülék teljesítményét vagy hatását illetően, bérelje ki a készüléket néhány hétre. Ez idő alatt Ön is meg fogja tapasztalni, hogy a lágylézer terápia hatásos-e az Ön problémájára, és így biztonsággal dönthet a készülék megvásárlásáról is.

A lágylézerek világában való eligazodáshoz mindig kérje szakember segítségét.  Itt írhat nekem.

Temesvári Richárd

19 hozzászólás ehhez: “Vérnyomáscsökkentés, koleszterinszint beállítása lágylézerrel?”

 1. Simonné Anikó szerint:

  Tisztelt Csokonay Dr Úr!
  Érdeklődnék egy lágylézer készülék megbizhatósága felöl. Érdemes e megvenni, használni?
  Modell: HOME-01
  Lézer hullámhossza: 650 nm
  Lézer kibocsátások száma: 7
  Egy lézer maximális kimeneti feszültsége: 4,5 mW
  Üzemi feszültség: 4-6 V
  Válaszát előre is hálásan köszönöm
  Simonné Anikó

 2. Rajz Mária szerint:

  MISkolco a lágylézeres készüléket 950 000,-Ft-ért árulják és
  a vér oxigénszintjének növelésére javasolják.

  1. Sándor Éva szerint:

   Budapesten 320.000,-Ft.-ért árulja az alternatív terápiákat népszerűsítő – afféle egészségügyi pont .(Petőfi Sándor utcában, az V.kerületben). Előbb mindenféle alternatív gyors-diagnózis születik: pl.vérkristály analízis.Már ha ugyanarról beszélünk: csuklóra kell rögzíteni, orrcimpába is csiptethető tartozéka is van és napi 15-20 percig javasolják viselni, nygodt körülmények között.

   1. Katalin szerint:

    Én pont ma voltam egy ilyen bemutató/vizsgálaton, nagyon meggyőztek, hogy nekem kell egy ilyen. Valóban meg fogok gyógyulni tőle? Szív, bél, tüdő, agyi problémákat hoztak ki. Megvegyem?

    1. Csokonay Péter szerint:

     Határozottan azt javaslom, hogy ne vegye meg!!
     A fenti problémákkal -ha azoktól valóban szenved- forduljon orvoshoz, mert semmilyen csuklóra tehető vagy orrba helyezhető készülék
     nem alkalmas azok kezelésére!!

     Üdvözlettel:
     Dr. Csokonay Péter

 3. Vargáné Komári Katalin szerint:

  Kérem,tanácsát, nekem a BKSI-LÁGYLéZERT ajánlották kérem tanácsát.Tisztelettel

  1. Csokonay Péter szerint:

   Az Ön által említett BKSI lágylézert a Google nem találja. Ez önmagában is több, mint gyanús.
   Fontos kérdés még, hogy milyen célra, milyen probléma megoldására ajánlották?
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 4. Pápai István szerint:

  Tisztelt Doktor Úr! Ma voltunk feleségemmel egy ún. Életmódjavító Centrumban, ahol kb. 5 perc alatt elvégeztek rajtunk egy “átfogó” vizsgálatot (szív, keringés, véroxigén, tödőkapacitás,…stb.) egy VIPORT nevű készülékkel. Az eredmények kiértékelése után közölték velünk, hogy szükséges lenne a lágylézeres kezelés mindkettőnknek, hogy a vérkeringés a kapillárisokban helyre álljon. Amúgy nincs nagy baj, de jó lenne a kezelés. Feleségemnek kb. 50, nekem kb. 15 kezelés (3000 Ft/ kezelés) és 8-9 havonta megismételni. De a lényeg az most jön. Borítékokban “a cég ajándékai” voltak és szerencsés kezemnek köszönhetően egy 50%-os kedvezmény kupont húztam, ami azt jelentette, hogy 1/2-ed áron megvásárolhatom most és azonnal a lézeres készüléket 250000 Ft-ért. Mikor közöltük, hogy most éppen nincs nálunk ennyi pénz, meg egyébként is…….., nagyon hamar befejeződött a beszélgetés. Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikeredett a kis beszámolóm, de gondoltam nem vagyunk egyedül ezzel a történettel. Viszont megkérdezném, hogy valóban létezik olyan lágylézeres készülék, amely alkalmas arra, hogy a kapillárisokban javítja a vér áramlását? Válaszát köszönöm, Pápai István

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Pápai Úr!
   A lágylézeres besugárzás (energiától és hullámhossztól függően) javítja a hajszálerekben, a kapillárisokban a vér keringését A BESUGÁRZÁS HELYÉN!
   Csuklón vagy orrban történő besugárzás esetén semmilyen igazolt hatása nincs szív, tüdő vagy bármely egyéb szerv területén.
   Az Ön által leírt vizsgálat és “terápiás javaslat” egyáltalán nem tűnik sem orvosilag helytállónak, sem üzletileg korrektnek.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 5. Pápai István szerint:

  Tisztelt Csokonay Doktor Úr!
  Köszönöm kérdésemre adott gyors válaszát, egyébként pont csuklón való besugárzást említettek. Utolsó mondatával teljes mértékben egyetértek, én is így gondolom.
  Üdvözlettel:
  Pápai István

 6. Parragi Józsefné szerint:

  Sajnos egy Egészségügyi Centrumban ma megvetették velem is ezt a készüléket 25o.ooo Ft-tért. Mondván , hogy nagyon rossz eredményt mértek. Mit tehetek vissza veszik-e, és visszakapom-e a pénzemet amit meggondolatlanul hitelre vettem fel 70 év felett vagyok, és beugrottam. Kérem sürgős válaszukat. Mennyi időn belül kötelesek visszavenni

  1. Csokonay Péter szerint:

   Kedves Parragi Józsefné!

   Sajnos nem sok jóval tudom bíztatni, ugyanis nem interneten vásárolt, hanem “üzletben”, így nem kötelesek és nem is fogják a készüléket visszavenni.
   Az egyetlen, amit tudok tanácsolni, hogy tegyen a rendőrségen feljelentést, az ebbe a blogba beíró sorstársai is ezt tették.
   (Bár a pénz visszaszerzésére így is minimális az esély…)

   Üdvözlettel:

   Dr. Csokonay Péter

 7. Parragi Józsefné szerint:

  Köszönöm a válaszát. Sajnos a fiammal mi is erre a következésre jutottunk . A lézer nem lézer , nem egy pontban világit, ledes izzó van benne. A fogyasztóvédelemhez megyünk először, majd a rendőrségre. A készpénzes számla is hamísitvány. Beugrottam , lefárasztottak, erőszakosan a közeli bankba elvittek a pénzért . Nagyon buta voltam , mostanában sokszor rosszul vagyok és időpontot nem kapok a korházba .Az üzlet csak egy ideglenesen berendezett helység pár csomaggal.Pénztárgép nem volt .KP.számla is rosszul van kitöltve, nem számlatömböl való. Üdvözlettel

 8. Rábl Erika szerint:

  T. Csokonay Péter!

  Magas vérnyomásomat gyógyszerrel kezeltem, sikeresen elérve a normál értéket, (90-98/125-140)
  Sajnos mellette a pulzusszám megnövekedett, 90-110 értékre.
  Én is részt vettem egy állapot felmérésen, örömmel tapasztaltam, hogy értisztítás, és értékeim normalizálása lehetséges gyógyszer nélkül. Számomra is felajánlottak kezelést, ill. készüléket. Sajnos nem tudok típust, stb. mondani. Most böngészve az internetet kérdésem a következő: melyik az a készülék, hol kapható, amely lehetővé teszi a vértisztítást, az érfalak megtisztítását, a szív “túlmunkájának” helyreállítását.
  Egy előző válaszában azt írta, hogy
  “A lágylézeres besugárzás (energiától és hullámhossztól függően) javítja a hajszálerekben, a kapillárisokban a vér keringését A BESUGÁRZÁS HELYÉN!”
  Ebben kérném segítségét.
  Köszönöm

 9. Kaposi Éva szerint:

  A Bónusz Brigádtól vettem egy bont vérvizsgálatra, amit a KingRay Hungary Egészségközpontban lehetett beváltani. Az első pillanattól kezdve nem tetszett a vizsgálat, mivel ha kérdeztem akkor nem szívesen válaszoltak. Azt éreztem, hogy megakasztom a betanult szöveget. A vérvizsgálat és a ” kezelés” után mondták, hogy 200 ezerért megvehetem a készüléket, ill. most nagy szerencsém van, mert ezen a héten akciós, ezért kevesebb az ára. Ajánlottak még többféle készítményt annak érdekében, hogy javuljon az állapotom. Nem érzem magam betegnek, de minden évben eljárok szűrésekre azért, hogy még idejében kiderüjön az, ha valami betegségben szenvedek. Nagyon megijedtem, de arra gondoltam, hogy majd a neten körülnézek erről a vizsgálatról. A neve ennek a csodalézer kütyünek Blood-Space, amit én nem vettem meg. Helyette még többet fogok mozogni és még több folyadék inni. Venni fogok még halolajkapszulát, amiben hiszek , de annak is utána fogok nézni, hogy honnan származik. Legközelebb figyelmesebb leszek és olvasni fogok arról a helyről ahová bont fogok venni. Most csak 6000 forintom bánja, meg egy csalódás , hogy becsaptak.

  1. Csokonay Péter szerint:

   Örülök, hogy viszonylag kevés veszteséggel megúszta ezt a “kalandot” és levonta a helyes következtetést.
   Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy nagyon körültekintőnek kell lenni internetes vásárlás esetén is, és minden ismeretlen céget, terméket le kell informálni, mielőtt fizetésre kerülne a sor!!!

   1. Kaposi Éva szerint:

    A Bónusz Brigádnak jeleztem, hogy hová szól ez a bon, így talán kevesebb ember dől be ennek a butaságnak.

 10. Balint Zsuzsanna szerint:

  T.Csokonay Ur!Ma vettem reszt egy allapotfelmeresen-de az orvosokat is surun latogatom-ing.magasverny.miatt amit sajnos 15-eve!nem sik.orvosolni,noha ket gyogyszert is szedek ra….eleg komoly allergiaim is.vannak ott gyokeredzik az egesz gond!Nekem megnyero volt a vizsgalat es a szemely is aki vegezte-mi tobb hasonlo volt az eredmeny az orv.leletekkel….ezutan jott szoba a lezeres matrac amin aludni is ajanlott es aminek.nem a tipusat de a nevet mondtak-Celliat-es orvosi-gyogyeszkoz..
  A Honved korhazban bongesztem,h.hasznalatos de ott is a mozgasszervi problemakra lattam….igy talaltam Onre szerencsere!Nalam is ez a kerdes vajon a nyirokpangasra es meregtelenitesre es a verny.stab.jo -e ez vajon?Ara 300EFt es reszletre van mod….ami poz.h
  Havonta vissza kell jarni kontrollra vissza es van nyomonkovetes ami szimpatikus!Valaszat elore is koszonnem!Udv.B.Zsuzsanna

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Bálint Zsuzsanna!
   A Celliant matrachuzat nem lézer, de infravörös fényt bocsát ki, amely valóban segíti a hajszálér keringést, az izmok és szövetek oxigén ellátását, a sejtek regenerálódását, a hőszabályozást. Vérnyomás stabilizálásra viszont nem hiszem, hogy alkalmas lenne. Mindemellett engem az állapotfelmérő vizsgálat és a termék ára is óvatosságra intene. A módszer hasonlónak tűnik ahhoz, amiről a kezilezer.hu blogba is sokat írtak a panaszosok, csak úgy tűnik, a termék változik.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás