Mire jó a lágylézer és mire nem?

Lágylézer típusok és árkategóriák

Mindig remek érzés ilyen levelet kapni...

Az utóbbi időben érezhetően megnövekedett az otthon végezhető lágylézer kezelések iránti érdeklődés. Fontos kérdés egy esetleges vásárlás előtt, hogy milyen panaszra hogyan hat a lágylézer kezelés, várható-e javulás, ha otthon, rendszeresen használunk ilyen készüléket. Sokan érdeklődnek technikai paraméterek iránt is, de mindenkinek fontos – és ez teljesen természetes –, hogy milyen áron juthat ilyen orvostechnikai eszközhöz. A kézi lágylézer készülékek százezres nagyságrendű árára mindenki vérmérséklete és tájékozottsága szerint reagál.

Ezt a kérdést szeretném most kicsit körbejárni, némi történeti áttekintéssel…

A lágylézert, a lágylézer készülékeket már évtizedek óta használják a gyógyászatban

Lágylézer típusok és árkategóriákElég széles körben és a megfelelő javallatok esetén igen jó eredménnyel. Korábban a készülékeknek kétféle típusa létezett:

1. Az egyik az úgynevezett orvosi lézerceruza. Ezt az eszközt főleg lézer-akupunktúrára, fogászati betegségek kezelésére és kozmetikai beavatkozásokra használják. Általánosságban elmondható, hogy kicsi energiával kezelnek pontszerű területet. Áruk 20 ezer és 200 ezer Ft között mozog többnyire gyártótól és típustól függően.

Lágylézer típusok és árkategóriák2. A másik régebben forgalomban lévő lágylézer típus a lézer-zuhany, amely megjelenésében is sokszor hasonlít a fürdőkben használt zuhanyrózsához. Ebben a készülékben több, 6-14 fényforrás
található, összességében nagy energiával nagy területet lehet vele kezelni. Ugyanakkor a készülék nagy, mindennapos hordozásra nem alkalmas és ára többnyire 600-700 ezer forinttól több millió forintig terjed. Ezeket orvosi rendelőkben használják, ennek megfelelően egy beteg hetente 2-3 kezelésben részesülhet.

A lágylézer kezelés hatékonyságának egyik kulcsa a rendszeresség.

Lágylézer típusok és árkategóriákNem mindegy, hogy hetente vagy naponta kétszer lehet kezelni egy problémát. Ezért fejlesztettek
különböző gyártók az utóbbi években kézi lágylézer készülékeket, amelyek technikailag és árban is a két előbb említett típus előnyeit ötvözi. A lézerceruzákhoz képest nagy energiával, több négyzetcentiméteres területet lehet velük kezelni. Ráadásul mindenhová magunkkal vihetjük, mert kicsik, könnyűek, ezzel biztosítva, hogy rendszeresen tudjuk a fájdalmas vagy gyulladt, beteg testrészeinket kezelni. A kézi lágylézerek ára is a lézerceruza és a lézer-zuhany között van, azaz többnyire 150-400 ezer forint közötti áron lehet megvásárolni.

Természetesen ezen az áron egy tanúsított orvostechnikai eszköz nem mindenki számára elérhető, mint ahogy egy jobb minőségű laptop vagy televízió sem, de a megbízható, szakmájukra igényes forgalmazók szívügyüknek tekintik, hogy minél több rászoruló számára korrekt módon (kipróbálási lehetőség, visszafizetési garancia) elérhetővé tegyék a csúcstechnológiát és ezzel az életminőség javulást. Ilyen például az Otthoni-Kezeles.hu is, érdemes meglátogatni a weboldalukat:

http://www.otthoni-kezeles.hu/fo_kategoria_79/lezer_81

Amennyiben bizonytalan, inkább kérje ki egy lágylézer szakértő véleményét. Bejegyzésem végén kérdezzen bizalommal hozzászólásban, privát üzenetet pedig ezen az oldalon küldhet nekem:
https://kezilezer.hu/kapcsolat

Személyes találkozásra is van lehetőség, ahol nem csak a problémáját tudjuk átbeszélni részletesen, hanem több lágylézer készüléket tud a gyakorlatban azonnal kipróbálni. Itt jelentkezzen be: KONZULTÁCIÓ KÉRÉS

 

Temesvári Richárd

53 hozzászólás ehhez: “Lágylézer típusok és árkategóriák”

 1. BnéVMária szerint:

  Tisztelt dr.Úr.Kérném véleményét a Home Laser Therapy és Due-Tech-ről.Kisnyugdíjas vagyok, előtte leszázalékolt gerincbeteg.Lézerrel műtve de állandó iszonyú fájd.ban élve.Tarlov cysták is.Diabet.2., magasvérny., neuropatia,agyi TIA., axillában 6 cm.csomók, stb.stb.Félelemben és fájdalomban élek.Vajon segitenének ezek az eszközök??? És a BNM oxigén koncentrátor??? Nagyon kérem mielőbbi válaszát.Köszönettel: Varga Mária

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Varga Mária!
   Bár a lágylézerek egyik legfontosabb tulajdonsága a fájdalomcsillapítás, az Ön komplex problémája esetén nem valószínű, hogy ez megoldást jelenthet. Az Ön által említett készülékek pedig különösen nem.
   Üdvözlettel, Csokonay Péter

   1. Havasi Tiborné szerint:

    Most beszéltek rá egy lágy lézeres készülékre,amelyet nekem érelzáródás kezelésére ajánlottak.Én is egyedül és kis nyugdíjból akarom ki gazdálkodni a 200.000.-Ft-ot amibe kerül ez a készülék. Tisztelettel kérem Önöket, tájékoztassanak, hogy ha fájdalom csillapítására alkalmas ez a készülék, akkor nekem miért a koszorú ér, és nyaki erek kezelésére ajánlották. Előre is köszönöm a válaszukat. Tisztelettel: Havasiné

    1. Csokonay Péter szerint:

     Tisztelt Havasi Tiborné!
     Sajnos vagy a szakmai hozzáértés hiánya vagy a haszonszerzés érdekében történő szándékos megtévesztés lehet az ok.
     Ha van még lehetősége elállni a vásárlástól, akkor én ezt javasolnám.
     Üdvözlettel:
     dr. Csokonay Péter

 2. Patera Magda szerint:

  Blood leser készüléket otthoni használatra érdemes megvenni?

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Patera Magda!

   Ha a Blood-Space Dual készülékre gondol, a készülék tájékoztatójában a következők olvashatók: “A Blood-Space eszköz semmilyen orvosi kezelést és terápiát nem helyettesít, relaxációs eszköz, ami az általános közérzetet javítja, valamint nem minősül orvostechnikai eszköznek!”
   Egészségi állapotában ez a készülék kimutatható változást nem fog okozni.
   Hogy esetleges általános közérzet javításra megveszi-e, ezt Önre bízom.

   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 3. Jáborszki Etelka szerint:

  Tisztelt Doktor Úr!
  Bell-féle arcideg bénulásom van 3 hónapja arc masszírozásra járok nem sok javulás van.A szám ugyanolyan ferde mint a betegség elején.
  Milyen típusú készüléket tudna ajánlani és egyáltalán alkalmazható a lézer ilyen jellegű betegségre?
  Köszönöm válaszát

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Jáborszki Etelka!
   Először is Öntől is elnézését kérek a technikai okokból megkésett válaszomért.
   Biztosat nem tudok ígérni, de egy 2-3 hetes lágylézer kezelést meg lehet próbálni.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 4. Vanyó Miklós szerint:

  Tisztelt Doktor Úr!
  A Premium Pen fantázianevű ceruzakészüléket ajánlják nekem vállműtét utáni hosszúfejű bicepszín miatti bicepszfej fájdalom(vszínűleg ínhüvelygyulladás)csökkentésére,hogy műtétet elkerüljem(bicepszátvágás)vmint kopásos hátfájdalom csökkentésére. A leírás szerint:”Bőrön keresztüli idegstimuláció és izomstimuláció lehetősége elektromos impulzusokkal és 650nm 5mw lézerimpulzusokkal 40.000Ft-ért.” Egy db 1,5V-os ceruzaelemmel.
  Tisztelettel kérném a véleményét!
  Vanyó Miklós

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Vanyó Miklós Úr!
   Először is Öntől is elnézését kérek a technikai okokból megkésett válaszomért.
   Kétkedésért jogosnak érzem.
   A hatófelület és az energia is igen kicsi a problémája hatékony kezeléséhez.
   Jó minőségű TENS készülék és/vagy komolyabb teljesítményű lágylézer javíthat a panaszain.

   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 5. Varga Ferenc szerint:

  Tisztelt Csokonay Péter!

  Véleményét szeretném megkérdezni arra vonatkozóan, hogy a COPD-re alkalmazható-e a lágylézer készülékkel való kezelés, vagy hova fordulhatnánk ilyen jellegű információ kéréssel.

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Varga Ferenc Úr!

   COPD-re és más tüdőbetegségekre sem alkalmazható a lágylézer.

   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 6. Suba Måria szerint:

  T Csokonay Pėter! Vėlemėnyėt kėrem a Pieren A lėzerrõl keringės javitåsra ės izūleti fåjdalmakra hatåsos e ės a B cure lėzer ezekre a problėmåkra?

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Suba Mária!
   A lágylézerek hatását régóta, sokféle irányban vizsgálják, de ami tudományosan igazolt, az a fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés és sebgyógyulást segítő hatás. Ezek is elsősorban a besugárzás helyére érvényesek. Tehát egy orrba dugható lézertől, mint a PierenA, várható az orrnyálkahártya duzzanat csökkentése, orrban lévő gyulladások csökkenése, de semmilyen más hatás nem!! Nincs tudományosan igazolva sem a vérnyomásra, sem a vércukorra, sem a koleszterinre stb., stb. gyakorolt hatás!! Sajnos a PierenA tájékoztatójában keverednek az igaz, de nem a készülékre vonatkozó állítások az általánosításokkal és a finoman fogalmazva is téves megállapításokkal. Tehát az orrba dugható lézertől az orra gyakorolt hatás várható, más nem! A nem alkalmazási területhez (pl. orr) kötött lézerek a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatásukat ott fejtik ki, ahol a lézersugarakkal kezeljük a szervezetet. Tehát pl. a B-Cure lézer hatásos lehet ugyanúgy orrban vagy arcüregben lévő gyulladások kezelésére, de emellett mozgásszervi, ízületi problémák kezelésére is. A B-Cure lézer teljesítménye emellett 50-szer erősebb, mint a PierenA-é. Ráadásul a látható piros fény inkább csak a bőr vagy nyálkahártya felületéhez közel eső problémák kezelésére alkalmas, míg a láthatatlan infra sugárral működő készülékek, mint a B-Cure kézilézer sugarai is, 6-7 cm mélyen hatolnak a szövetekbe, így térd, váll, csípő kezelésére is kiválóan alkalmasak.

 7. Tisztelt Doktor Úr!
  Pont a mai nappal voltam egy ilyen lézerceruza kipróbáláson, féláron ajánlják 60 e Ftért.
  VLP Prémium PEN. Kérdésem: diabétesz 2., hipertónia, bipoláris zavar, porckopások betegségekben szenvedek, ettől a kezeléstől javulhat e.

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Bittmanné Vágási Judit!
   Sem az Ön által említett eszköznek, sem semmilyen lágylézernek nincs tudományosan igazolt hatása a diabéteszre, a magasvérnyomásra vagy a bipoláris zavarra. A porckopást sem lehet gyógyítani, de az annak következményeként fellépő fájdalmat lehet csillapítani lágylézerrel. Ehhez azonban a VLP Prémium Pen-nél mélyebben ható és erősebb készüléket tudnék javasolni.
   (Safelaser 500 vagy B-Cure lézer; https://www.otthoni-kezeles.hu/lezer_81 )
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 8. B.David szerint:

  Tisztelt Doktor Ur!

  Labszar fekelyem van , ket eve trombozisom volt, a lagylezer kezeles hatasos lehet ?

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt B. Dávid!
   Igen a lágylézer kezelés a lábszár fekély esetében kombinált kezelés részeként segítheti a sebgyógyulást.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 9. Berta Sandorne szerint:

  SPS Nose lezerfenyt kibocsato eszkoz orrba dughato mire jo?

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Berta Sándorné!
   A választ két részre bontanám:
   Az egyik a lágylézerek hatása: A helyzet az, hogy a lágylézereknek igazoltan fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és sebgyógyulást segítő hatásai vannak, ezek is csak a besugárzás helyén. Bár régen folynak kutatások, vannak közlemények más irányokban is, de tudományosan semmilyen más igazolt hatásuk nincs a lágylézereknek.Tehát jelen ismereteink szerint az orrba dugható lézerek az orrban lévő gyulladásokat, fájdalmakat, sebeket tudják gyógyítani.
   A másik tényező maga a készülék: Vannak orvostechnikai minősítésű készülékek és vannak olyan készülékek, amelyek közérzetjavító hatással rendelkeznek csak, egészségügyi problémákra való hatásuk nem igazolt.
   Az SPS Nose lézerről nekem nem sikerült semmit megtudnom az interneten, ez önmagában is több, mint gyanús. Komolyabb készülékekről részletes információ nyerhető az internetről, legtöbb esetben az orvostechnikai minősítésről is.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 10. David lajosne szerint:

  Jo napot! AEDEN csuklo es orrureg lezer mit javithat az egeszsegembe? Elore is koszonom!

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Dávid Lajosné!
   A Berta Sándorné kérdésére adott válaszom, annak is az első fele, ami a lágylézerek hatására vonatkozik, az Ön kérdésére is válasz lehet. A készüléket illetően a helyzet részben hasonló, mert semmilyen részletet nem találtam az interneten. Ha megnézi az http://rliegeszseg.hu/termekeink.html , http://rliegeszseg.hu/kapcsolat.html , http://www.aeden.hu/lezerterapia/ honlapokat, a vélemény alkotást Önre bízom.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 11. Pánczél Zsófia szerint:

  Kedves Csokonay Péter doktor úr 🙂

  Nagyon hálás vagyok a Jó Istennek,hogy több mint 2 évvel ezelőtt rátaláltam Önre.
  Nagyon kedves barátságos beszélgetés után hamarosan sor került a személyes találkozásra, és a B-Cure lézer készülékek ingyenes kipróbálására ami számomra azért volt nagyon szuper mert még ilyen lehetőségről sosem hallottam.
  A személyes találkozás nagyon pozitív volt végtelenül türelmes kedves, felkészült, segítőkész, orvossal találkoztam akiről sugárzott,hogy mindent megtesz azért ,hogy a fájdalmakkal élő emberek segitségére legyen.
  A teszt alatt a B-Cure Classic lágylézert használtam amivel elégedett voltam de mivel érkezett a B-CURE DENTAL lágylézer készülék ezért inkább azt választottam megvásárlásra mert a lábszáramon lévő melanoma kivágás okozta 5 cm átmérőjű seb teljes begyógyulásáig nem végzik el a cspőprotézik műtétemet. Nagyon sok fájdalommal járt ez sebkezelés és főleg a forgóm fájdalma ezért nagyon örültem,hogy gyógyszerek nélkül csillapithattam a fájdalmaimat a lézer használatával. A mai napig is minden esetleges fájdalmamra használom nagyon jó eredménnyel.
  Végtelenül hálás vagyok Csokonay doktor úrnak a készülék remekül és hasznosan működik,bármikor volt kérdésem a doktor úr szivesen válaszolt sosem éreztem,hogy zavarom. Fantasztikus ember és igazán nagyon sokan vehetnének példát róla,hogyan is kell viselkedni egy beteggel.
  Köszönettel és szeretettel kívánok jó egészséget, sikeres boldog életet minden területen : Pánczél Zsófia.

 12. GRÓSZ GYULA ANDRÁS szerint:

  T.Dr. CSOKONAY PÉTER
  Kérem legyen kedves tájékoztatni, hogy mit lehet és mit érdemes tudni a BNM – HLT Félvezető lézerterápiás készülékről (csuklón használatos )? Segítségét és szíves válaszát előre is köszönöm.

  Maradok Tisztelettel

 13. Szurma Andrásné szerint:

  Tisztelt Doktor Úr!
  Mi a véleménye a VLP Premium pen-ről 90 e Ft-ért
  Ez bóvli vagy valóban csoda készülék.
  Tisztelettel:Szurmáné

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Szurma Andrásné!
   Egyrészt “csoda” módszer, gyógyszer, készülék nem nagyon létezik, igaz, attól függ, hogy határozzuk meg a csodát.
   Az biztos viszont, hogy az Ön által említett termékről ilyen néven sem magyar, de még angol internetes oldalakon sem lehet túl sok információt találni. Sem a gyártóról, sem a magyarországi forgalmazóról.
   Ez a tény önmagában minősíti mind a céget, mind a terméket.

   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 14. katalin szerint:

  T Doktor Úr
  Én az SPS Laser cell 001-et kaptam ingadozó vérnyomásom és alvászavarom kordában tartására.
  a lézer kimeneti teljesítménye 5mW
  a hullámhossz 650 nm
  megnevezése GaA/As lézer félvezető,
  ha hinni lehet a közölt adatoknak
  A készüléket a Kálvin térnél lévő ” egészség centrum ” árulja
  Radialis arteria akupunkturás pontra kell helyezni -4 kimenet- és mellette 2 fájdalom csökkentő és 1 szívfunkciót javitó akupunkturás helyre kimenet

  Doktor Úr kérem, Ön szerint ezek az értékek bírnak közérzet javíthatósággal, netalán elősegíthetik a javulást? Honnan lehet tudni, h ez valóban lézer fény és nem csak piros izzó?
  Köszönöm szépen válaszait előre is Üdvözlettel Katalin

  1. Csokonay Péter szerint:

   Kedves Katalin!
   Ezért szoktam hangsúlyozni, hogy ha valaki egészségi problémáját szeretné kezelni lézerrel, akkor orvostechnikai minősítésű eszközt vegyen, mert azok a készülékek be vannak vizsgálva a hatékonyságot illetően. Azok az eszközök, amelyek nem orvostechnikai eszközök, legfeljebb a közérzet javítására alkalmasok. A lágylézereknek fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és sejtregeneráló (sebgyógyító) hatásuk van, vérnyomásra, alvászavarra gyakorolt hatásuk tudományosan nem igazolt.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 15. Bordás Mária Magdolna szerint:

  Tisztelt Doktor Úr !
  Handy Cure s készüléket szeretnék vásárolni, mindkettő kezemen reumatikus ( időnként gyulladásos ) fájdalom van. Orvoshoz járok lézeres kezelésre és krémeket használok.
  A fent említett készülék alkalmas e a gyulladás és a fájdalmak csökkentésére.
  Előre is köszönöm válaszát, amelyet nagyon várok.

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Bordás Mária Magdolna!
   A lágylézerek alkalmasak lehetnek az Ön által leírt problémák kezelésére, de vásárlás előtt érdemes élni a kipróbálás lehetőségével.
   Üdvözlettelí.
   Dr. Csokonay Péter

 16. Albors Rita szerint:

  Tisztelt Dr. Csokonay Péter,
  szeretném tudni a puha lézer használható e betegség megelözésre?

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Albors Rita!
   A lágylézerek sem stroke, sem infarktus, sem más betegség megelőzésére nem alkalmasak, azokat már meglévő fájdalmak, gyulladások, sebek kezelésére szokás használni.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 17. Szabó Erzsébet szerint:

  Tisztelt Doktor úr
  Véleményét szeretném kérni a BIOSMART BS- OIT14 típusú készülékkel kapcsolatban.
  Köszönettel:

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Szabó Erzsébet!
   Az Ön által említett készülék egyrészt látható piros fényt sugároz, ami nem hatol olyan mélyre, hogy alkalmas legyen váll, térd vagy csípő kezelésére. Másrészt még utalás sincs semmilyen tanúsítványra, tehát valószínűleg nem orvostechnikai minősítésű a készülék, azaz nincs semmilyen igazolt gyógyhatása, csak közérzet javító hatása lehet.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 18. Farkas Istvánné szerint:

  Tisztelt Doktor Úr ! Sajnos most (a lelkiállapotom miatt ) én is belestem egy vásárlásba, amit én mindig elítéltem és nem értettem, hogy emberek hogy lehetnek ennyire naivak !
  Egy felmérésen voltam, mivel azt ígérték, hogy erek állapotát is vizsgálják. Nem akarom hosszan mesélni a részleteket, de mikroszkóppal néztek vért és mutatták a vérlemezkék összetapadását, ami nagyon jól kezelhető a lágylézerrel. Nekem már volt két kisebb agyi infarktusom és most elég rosszul érzem magam megint és szépen belementem az egészbe és megvettem (részletre: 365.000,-Ft ) egy lágylézer készüléket. Mivel valahogy sodródtam az ottani helyzettel, így utólag keresek rá az egészre. A készülék elméletileg :
  “Mini Body Laeser (GD-P-1 808+659 nm) néven lett eladva. /AEDEN Hungary kft/ Sem a dobozán sem a készüléken nincs semmi felirat.
  Ezen a néven találtam meg a készüléket, angol nyelven :
  Semiconductor Laser Therapy Device Green Treatment for Body Pain Relief Cold Laser Physical Instrument
  Azt sajnos egyáltalán nem tudom, hogy ez “eredeti-e” és mire használható ?? Most itt olvastam a válaszokat és már annyit megtudtam, hogy ez pont az erekre nincs hatással és pláne nem a vérplazmákra, vagy sejtekre….
  A részletet ki kell fizetnem tudom.. hisz minden papírt aláírtam mivel nagyon félek a következő agyvérzéstől és ez olyan jó védelmet ígért …. (remélem nem most kapok a butaságom, szégyenem miatt, de az a mikroszkópos vérvizsgálat tisztára elvette az eszem.. (a nyugdíjast)
  Kérem írja meg hogy használható-e valójában ez a készülék valamire, vagy esetleg lenne-e jogom – lehetőségem visszaadni.
  Gerinc betegségeim is vannak -sérvek, kopások (nyaki háti gerinc szakaszon) izületi gyulladás….
  Családtagnak lábszárfekély.
  Nagyon szépek köszönöm a válaszát.

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Farkas Istvánné!
   A lágylézereknek fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító és hajszálér keringést javító hatásuk van, többnyire a besugárzás területén!!
   Sokszor leírtam már, hogy sem szédülésre, sem fejfájásra, sem infarktus vagy stroke megelőzésre, vérösszetételre stb. semmilyen igazolt hatásuk nincs!!!
   Azt nem tudom megmondani, hogy konkrétan az Ön által vásárolt készülék mire és mennyire hatékony.
   Én általánosságban azt szoktam javasolni, hogy orvostechnikai minősítésű eszközt vásároljon az, aki saját magát akarja kezelni. (A forgalmazónak tudnia kell mutatni olyan tanúsítványt, hogy a készülék megfelel a 93/42 EEC. Európai Uniós irányelvnek.) Azt is csak a panaszok orvosi kivizsgálása után tegye.

   A vásárlástól elállni a vevőnek csak internetes vásárlás esetén van lehetősége, attól tartok, az Ön esetében ez nem áll fenn.

   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 19. Kovács Tünde szerint:

  Tisztelt Doktor Úr!

  Én a Safe Laser 500 -ról szeretnék érdeklődni Önnél. Térd és csípő ízületi fájdalmaim kezelésére szeretném használni. Információ gyűjtés alapján én (laikusként) ezt vélem a legalkalmasabbnak a problémámra. Kicsit elbizonytalanodtam, amikor láttam, hogy létezik B-Cure lágylézer is, lehet, hogy van közte olyan hatásfokú, s egyben olcsóbb, amely ugyanazt “tudja” mint a Safe Laser?
  Üdvözlettel: Kovács Tünde

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Kovács Tünde!
   Térd és csípőízületi fájdalmaknál fontos szempont, hogy a lézer sugarak milyen mélyen hatolnak a szövetekbe. Ezt elsősorban a kibocsátott fény hullámhossza határozza meg, ebből a szempontból pedig a Safelaser 500 és a B-Cure lézerek teljesen megegyeznek. A lézerek hatékonyságát még több egyéb tényező befolyásolja. A milliwattban kifejezett teljesítmény szempontjából a Safelaser 500 előnyösebb a maga 500 mW teljesítményével a B-Cure lézer 250 mW-os teljesítményével szemben, ugyanakkor az impulzus üzemmód, a párhuzamos sugárnyaláb és a nagyobb kezelési terület a B-Cure lézerek felé billenti a mérleget.
   Összességében azt szoktam mondani, hogy a két készülék között nincs érdemi különbség a várható hatékonyság szempontjából.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 20. Kurucz Béla szerint:

  Tisztelt Doktor Úr!

  Arcidegzsába kezelésére, vagy a tünetek enyhítésére alkalmas-e a lágy lézer? Egy 83 éves hölgy évek óta szenved ettől.

  Köszönettel: Kurucz Béla

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Kurucz Béla Úr!
   Az arcidegzsába tüneteinek enyhítésére alkalmas lehet a lágylézer, de esetleges vásárlás előtt én mindenképp javasolnám a készülék kipróbálását, hogy az adott esetben, az adott betegnál valóban hatékony-e.
   Amennyiben érdekli egy ilyen lehetőség, kérem küldje el telefonszámát az info@kezilezer.hu e-mail címre és megbeszéljük akkor a részleteket.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 21. Ambrus Szilárd szerint:

  Tisztelt doktor úr!
  64 éves aktiv sportoló férfi vagyok. Régóta küszködök krónikus achilles in gyulladással, de időnként a térdeim is fájnak. Most jutottam el arra a pontra hogy egy lézer készülékkel próbálom karban tartani őket. Számomra ár, érték és tudás szempontjából az I-TECH LA 500tűnik a legjobb választásnak, de szívesen venném az ön véleményét és segítségét is. Igaz hogy hálózati áramhoz kötött készülék viszont otthoni használathoz jónak tűnik. További kérdésem hogy kozmetikai célokra alkalmas e egy ilyen készülék. Lányom kozmetikus vállalkozóként dolgozik, különböző kozmetikumok bevitelére, bőrápoló feladatokra alkalmas-e? Köszönettel várom válaszát.

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Ambrus Szilárd Úr!
   Az I-TECH LA 500-as készülék teljesítménye, behatolási mélysége és tanúsítványa alapján alkalmas lehet Achilles gyulladás kezelésére, ugyanakkor a hálózathoz kötöttsége és a kötelező védőszemüveg használat miatt körülményesebb lehet a mindennapi használata a tanúsított kézi lágylézerekhez képest. ( https://www.otthoni-kezeles.hu/lezer_81 ) A gyártó honlapján sem az otthonra használható készülékek között szerepel. A lágylézer kollagén és elasztin képzést elősegítő hatása miatt alkalmas kozmetikai célokra is, különösen kiemelve gyulladáscsökkentő hatása miatt a pattanásos bőr kezelését ( https://kezilezer.hu/ha-a-szepito-alvas-nem-segit/ ). Kozmetikumok bevitelére ugyanakkor a lágylézer kevésbé alkalmas.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 22. Karola szerint:

  Tisztelt Doktor úr ! A Vero-Centrum Kft.HOME -01 lágylézert vásároltuk férjemmel 2016.májusában / megtudtam a cég ellen eljárás folyik / semmiféle kontaktust nem tudunk velük felvenni ! Most már tudjuk nagyon becsaptak bennünket /250.000 Ft – ot csaltak ki tőlünk / a kérdésem a Tisztelt Doktor úrhoz ! Használjuk e a készüléket ??? Vagy kuka ??? Köszönöm , Karola nyugdíjas pedagógus

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Mészáros Karola!
   Azt nem írta le, hogy milyen problémára szeretné a lézert használni. A lágylézereknek fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, sejtregeneráló és hajszálérkeringést javító hatásuk van, a besugárzás helyén!!
   Szív-, érbetegségekre, infarktus-, stroke megelőzésre stb. bizonyított hatásuk nincs!!
   Az említett készüléknek valószínűleg nincs káros hatása, tehát használata bajt nem okoz.
   Üdvözlettel: Dr. Csokonay Péter

 23. Szabados Péter szerint:

  Arra tudna-e valaki válaszolni, hogy ha ilyen nagyszámú a “trükkös” lágylézer eladások száma, akkor mi az oka annak, hogy a hatóságok nem lépnek fel ez ellen? Tudom, hogy lelkiismeretlen ügyvédek segítségével állítják össze a “marketinget” és így a már megtörtént adásvételt visszavonni nem lehet. De a gagyizás – aranynak látszó tárgyak eladása – is btk-ás, az pedig lehet büntetni. Most lelkiismeretlen – gonosz – emberek (bűn)szövetkezetben követhetik el, általában tudatosan megtévesztett idős embereknek az ehhez hasonló dolgokat, a lebukás veszélye nélkül?

 24. Szabados Péter szerint:

  Felhívnám a figyelmet az Anna Egészségközpontra Bp VI. kerületben, ahol szintén nagyban űzik a szemérmetlen átveréseket.

 25. Sztrunga Zsolt szerint:

  Tisztelt Doktor Úr! A sarkam évek óta fáj (hol jobban, hol kevésbé). Hobbi szinten focizok, futok, ha éppen nem kell pihennem. Legtöbbször meccsek után és reggelente sántítok. Korábban már segített a lökéshullám terápia. Az idén már nem. Emellett hengerezek, jegelem, kenem, nyújtok. Most jöttem a röntgenről. Mindkét oldalon a tuber plantaris peremén 2-3 mm-es, a dorsalis peremükön vaskos 20×5 mm-es meszes felrakódás van. A bal oldali belboka csúcsa alatt 5 mm-es járulékos csont van. Az izületi peremek kihegyesedtek, a csontszerkezet szabályos. Mindkét csípőizületi rés felényire beszűkült. Önök szerint a lágylézer kezelés (melyik fajta?) hatásos lenne a gyógyulásomban? 54 éves vagyok, 72 kg. Békéscsabán élek. Köszönöm a válaszukat. Üdvözlettel, Sztrunga Zsolt

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Sztrunga Zsolt!
   Igen, az infrasugaras lágylézer kezelés hatásos lehet a sarkantyú okozta panaszok csökkentésében. Erre a Magyarországon forgalmazott készülékek közül a Safelaser 500-as vagy a B-Cure lézer lehet alkalmas. Kérem, küldje el telefonszámát az info@kezilezer.hu címre és akkor részletesebben meg tudjuk beszélni a lehetőségeket.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 26. Kovács Erzsébet szerint:

  Tisztelt Doktor Úr !

  Érdeklődni szeretnék, hogy mi a véleménye a Handy Cure s’ készülékekről ? A leírás szerint ezek a gépek 808 nm hullámhossznál nagyobb kibocsátással rendelkeznek, vagyis mélyebben tudnak behatolni a szövetekbe. A B-Cure lézer miben jobb a Handy Cure’s készüléknél ? Mozgásszervi panaszokra (csípő, forgó és térd váltakozó helyi fájdalmak) tekintettel kérdezem.

  Köszönöm válaszát előre is !

  Erzsébet

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Kovács Erzsébet!
   A https://www.kezigyogylezer.hu/termek/technikai-parameterek oldalon olvashatóak szerint valóban nagyobb a lézer hullánhossza a 808 nm-nél, de a legmélyebbre a 805-830 nm hullámhosszú fény hatol be a szakirodalom szerint, így a 905 nm-es hullámhossz nem jelent mélyebb behatolást. Ráadásul a Handy Cure lézer teljesítménye 1/10-e a B-Cure lézerének. Korrekt, szakmai szempontból is elfogadható összehasonlító vizsgálatot a két készülék között szerintem nem végzett senki. A B-Cure lézer hatékonyságát széles nemzetközi szakirodalom támasztja alá, ilyennel a Handy Cure esetében nem találkoztam.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 27. Eichkern Róbert szerint:

  Tisztelt doktor úr!
  Szeretném megtudni, vannak-e olyan pontok az emberi testen, amit nem javasolt kezelni safelaser 500-al illetve b-cure-vel, illetve i-tech500-al?
  Mekkora az elfogadott dózis, amit a szervezet elvár és még szeret ?

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Eichkern Róbert! Elméletileg a szemen és a pajzsmirigyen kívül bármely pontot lehet kezelni lágylézerrel.
   A kezelési időtartamok a készülékek használati útmutatójában szerepelnek.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

   1. Eichkern Róbert szerint:

    Tisztelt Dr.Csokonay Péter !
    Köszönöm a gyors választ, bár engem nem a használati útmutató érdekel, hanem az elmélete. pl. egy kezelendő felületre max.2-5-9-15 joule az optimális vagy esetleg teljesen más elvek alapján tudom kiszámítani ezt.
    Nyilván a használat útmutató is segít ebben, csak sajnos sehol nem találok megbízható elméleti leírást ebben a kérdésben.
    Köszönettel : Eichkern Róbert

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás