Mire jó a lágylézer és mire nem?

A lágylézer készülékek 6 fő felhasználási területe

A lágylézer készülékek 6 fő felhasználási területe

Megdöbbentő naponta olvasnom, hallanom telefonon vagy személyes konzultációk alkalmával, hogy milyen hamis ígéretekkel kecsegtetik a gyógyulni vágyó embereket olyan etikátlan cégek, akik lágylézert – vagy sokszor csak annak látszó eszközt – forgalmaznak. Lágylézer specialistaként sok előrelátó embert tudtam megmenteni a felesleges kiadásoktól, de sajnos sokan jöttek rá cikkeimből, vagy személyes találkozónk alatt, hogy bizony átverték őket.

A lágylézer egy kivételesen hatékony eszköz tud lenni, ha megfelelő formában használják, de nem csodaszer. Nem gyógyír minden bajra, amit mondanak. Összeszedtem hát a legfőbb területeket, ahol tényleg jó a hatásfoka. Íme…

1. Fájdalomcsillapítás lágylézer terápiával

A lágylézer készülékek egyik alapvető hatása a fájdalomcsillapítás, amelyet többféle, a fájdalom inger továbbításában szerepet játszó fehérje felszabadításával éri el. A B-Cure kézilézer kiválóan alkalmas egyrészt sérülések, húzódások, rándulások, zúzódások, sportsérülések kezelésére. Másrészt a régebben meglévő mozgásszervi fájdalmak, például ízületi kopások, gerincbetegségek, ínhüvelygyulladások, reumás betegség okozta fájdalmak csökkentésére.

2. Gyulladáscsökkentés lágylézerrel

A lágylézer kezelés hatására gyulladáscsökkentő fehérjék szabadulnak fel, a sejtek anyagcseréje fokozódik, az immunrendszer bizonyos elemei aktivizálódnak. A gyulladás körülhatárolódik, a duzzanat csökken. Így sokféle gyulladásos elváltozás, például a herpesz, a pattanásos bőr, az ínhüvelygyulladás, a teniszkönyök, az arc-, és homloküreg gyulladás, ínygyulladás kezelésére alkalmas.

3. Lágylézeres sebgyógyítás

A lágylézer kezelés a sejtek anyagcseréjének javításával,  a hajszálerek keringésének és így a szövetek vérellátásának fokozásával, a sejtregeneráció fokozásával gyorsítják a friss, például sérülés vagy műtét utáni sebek gyógyulását éppúgy, mint a lassan gyógyuló krónikus sebek, lábszárfekélyek gyógyulását. A lézerkezelés előnye, hogy nem kell feltétlenül a kötést eltávolítani, azon keresztül is hatékonyak a fénysugarak.

4. Lágylézert a pattanásos bőr kezelésére is

Serdülőknél sokszor komoly probléma a folyamatosan, sokszor nagy számban megjelenő pattanások jelenléte. A kozmetikai kezelések, a faggyúmirigyek kitisztítása közötti időszakban nagyon hatékony a lágylézer gyulladáscsökkentő hatása. Napi két kezeléssel a pattanások gyorsabban gyógyulnak, kevésbé fájdalmasak, kisebb  a valószínűsége a heg keletkezésének.

5. Lágylézer a fogászati-, és szájbetegségek kezeléséhez

A B-Cure kézilézer láthatatlan infra sugarai 6-7 cm mélyen behatolnak a szövetekbe, így a gyakori fogászati és szájbetegségek esetében is nagyon jó fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása van az arc bőrén keresztül kivitelezett kezeléseknek. Az ajakherpeszen kívül különböző ínygyulladások, fogfájdalmak, nyálmirigyek gyulladásai szerepelnek a leggyakoribb javallatok között.

6.  Arcüreg, és homloküreg gyulladás kezelésben is számíthatunk a lágylézerre

A B-Cure kézilézer mélyre ható infra sugarai az arcüreg és a homloküreg gyulladásaira is jótékony hatással van. Akár megfázásos vagy allergiás eredetű, krónikus vagy akut a gyulladás, a lézer sugarak fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása lényegesen tudja a panaszokat enyhíteni.

“De akkor most melyik lágylézert válasszam?”

…szokták kérdezni olvasóim. Leggyakrabban 3-4 lágylézer típus közül szoktuk kiválasztani a megfelelőt, amelyek tényleg rendelkeznek a megfelelő tanúsítványokkal és igazolt hatásuk megnyugtatóak mind szakmailag, mind az olvasók visszajelzései alapján. Ezzel együtt mégis nagyon fontos, hogy a megfelelőt válassza, hiszen nagyban befolyásolja a hatékonyságot a kezelendő felület nagysága, a probléma mélysége, oka… – hogy csak párat említsek. Éppen ezért azt javaslom mindig, hogy írjon inkább, mielőtt választ és szívesen biztosítok akár lehetőséget is a kipróbálásra. Így kisebb a kockázat és nem dobja ki a pénzét, ha Önnek nem megfelelő a lágylézer terápia az adott problémára. Írjon nekem lentebb hozzászólásban, vagy privát üzenetet itt. 

A nagyobb teljesítményű, orvostechnikai minősítéssel rendelkező lágylézer készülékeket itt tekintheti meg: https://www.otthoni-kezeles.hu/lezer_81

Csokonay Péter

dr. Csokonay Péter

Lágylézer specialista, az Extramed kft. ügyvezetője. 20 éve foglalkozik orvostechnikai eszközök, berendezések klinikai alkalmazásával, kereskedelmével. A legújabb technológiák magyarországi bevezetésével, megismertetésével igyekszik segíteni egészségügyi intézményeknek, szakembereknek és betegeknek.

32 hozzászólás ehhez: “A lágylézer készülékek 6 fő felhasználási területe”

 1. Pánczél Zsófia szerint:

  Kedves Doktor úr 🙂

  Évek óta használom az Ön jóvoltából,mert részletesen megismerhettem.Hálás vagyok érte és mindenkinek szeretettel ajánlom.
  Üdvözlettel Zsófia

 2. Elekne szerint:

  Udvozlom! Kerdesem az,gyogyithato-e a lezerrel mehszalagcsuszas,kulso hasznalattal?Kosxonom a valaszt.Elekne

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Elekné!
   Magát a “méhszalag csúszást”, ha már bekövetkezett, leginkább csak műtéttel lehet korrigálni. A következményes problémákat lehet különféle módszerekkel kezelni, pl. pesszáriumokkal, a gátizomzat tornájával (hüvelysúly) illetve elektromos ingerlő eszközökkel. Ez utóbbi hamarosan a http://www.otthoni-kezeles.hu webáruházban is kapható lesz. Lézerrel ennek a problémának a javulását nem lehet elérni.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 3. GRÓSZ GYULA ANDRÁS szerint:

  Tisztelt Dr. Csokonay PÉTER

  Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy a szívkoszorú érszűkület, a bal kamra ischemiája és a balkamra hipertrófiája lágy lézert (gondolom) sugárzó csuklópánt alkalmazásával gyógyítható-e ?
  Köszönöm figyelmét és megtisztelő válaszát.

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Grósz Gyula András!
   Az Ön által felsorolt problémákra semmilyen lágylézer, még az orvostechnikai eszközök sem jók, a “csuklópántról” nem is beszélve. Javaslom, hogy szívbetegségének kezelésében szigorúan kövesse szakorvosa utasításait.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

   1. Vinter Attila szerint:

    Jo napot meglevő orrpolipra 3 eve mütötek erre a lezer jo lenne e
    Es hogyan kellene használnom
    Valaszat előre is koszonom

    1. Csokonay Péter szerint:

     A lágylézernek van gyulladáscsökkentő hatása, de a kérdésére az állapota ismeretében szakorvos tudna válaszolni.

 4. Kovács Zsuzsanna szerint:

  Tisztelt Dr. Csokonay Péter!
  Szeretném megkérdezni, hogy az Aeden márkanevű csuklópántos lézerterápiás készülék valóban alkalmas-e a vérlemezkék összetapadásának gátlására, stb, és ilyenformán helyettesítheti-e az Aspirin Protect nevű gyógyszert?

  Válaszát köszönöm: Kövács Zsuzsanna

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Kovács Zsuzsanna!
   A csuklópántos lézerek forgalmazói hol vérlemezke, hol vörösvértest összetapadások oldásáról, gátlásáról beszélnek.
   Igazság szerint egyikre sem gondolom hatékonynak ezeket a nem orvostechnikai, hanem csak közérzet javító készülékeket.
   Az Aspirin Protect rendszeres szedését is csak indokolt esetben, orvossal történt konzultáció után javaslom.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 5. Lakatos Józsefné szerint:

  Tisztelt Dr. Csokonay Péter!
  Szeretném megkérdezni, hogy az otthon használatos lágylézerterápiás készülék alkalmas-e bőr alatti (pl, vese AML tumorok “eltüntetésére”, méretük csökkentésére)

  Válaszát köszönöm: Lakatos Józsefné

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Lakatos Józsefné!
   A lágylézerek a sejtek anyagcsere folyamatait, energiatermelését fokozzák, a hajszálerek vérkeringését javítják, így sejtregeneráló, sejtszaporító hatásuk van. Ezért a sejtszaporodással járó elváltozásokat (jó-, és rosszindulatú daganatokat) vagy arra gyanús képleteket nem szabad lágylézerrel besugarazni, mert az ellenkező hatást válthatják ki.
   Üdvözlettel:
   Csokonay Péter

 6. Kecskeméti Szabina szerint:

  Tisztelt Doktor Úr.
  Szeretném megtudni,hogy fülzúgásra használható valamelyik lézer ?
  Válaszát köszönöm.
  Szabina

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Kecskeméti Szabina!
   A fülzúgások egy részében hatásos lehet a lágylézer kezelés, de vásárlás előtt javaslom a kipróbálást 2-3 hétig.
   Leginkább az infra sugarakat kibocsátó készülékek, tehát a Safelaser 500-as vagy a B-Cure lézer család jöhet szóba.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 7. Kecskeméti Szabina szerint:

  Nem használtam még egyik fajtát sem.

 8. magdi szerint:

  Tisztelt Dr Ur. A csipobol a csontokat vedo izuleti porcok a A csont a csonton surolodik ami faj es nagyon santitok ennek kovetkezteben Regeneralokhatnak e a porcszovezek lezeres kezelesre s melyik fajta lezeresre. koszonettelagdi

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Győri Béláné!
   Sem a lágylézer kezelésnek, sem semmilyen más módszernek nincs igazolt porc visszaépítő hatása.
   A fájdalmak csillapításában segíthetnek a 6-8 cm mélyen ható, infra sugarakat kibocsátó készülékek, a Safelaser 500 vagy a B-Cure lézerek.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 9. Erdősi Mária szerint:

  kedves Doktor úr, szeretném tudni, hogy a B-Cure lézer alkalmas e fejfájás elmulasztására.12 éves unokámnak, különösen frontok idején erős fejfájása van, amire mindig egy egy szem fájdalomcsillapítót ad az édesanyja. Nagyon gyógyszerellenes vagyok, ezért örülnék ha például ilyen tünet esetén hatásos lenne a műszer. Nekem van egy bizonyos szemproblémám ( jobboldali sinus cavernosus duralis arteriovenosus fistula), azt olvasom, hogy a hajszálerek vérkeringését serkenti a lézeres kezelés, ha igy lenne akkor mindenképpen beszereznék egy ilyen készüléket. Szeretném kérni a véleményét mielőtt a vásárlásra szánom el magam

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Erdős Mária!
   A lágylézerek alkalmazásának nem klasszikus javallata a fejfájás kezelése, hiszen annak nagyon sokféle oka lehet. Ezért mindenképpen javasolt – 12 éves gyermek esetében pedig különösen – a szakorvosi vizsgálat a fejfájás okának tisztázására!!!
   A lágylézer kezelés valóban serkenti a hajszálér keringést, de egy koponyán belüli AV fistula kezelésére nem tartom alkalmasnak.
   Bármilyen további kérdés esetén készséggel állok rendelkezésére.

   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 10. Vakhal Myrtill szerint:

  Tisztelt Dr. Csokonay Péter!

  A múlt héten volt egy ingyenes biorezonanciás állapotfelmérésen az Anna egészségközpontban. Kaptam egy kétoldalas vizsgálati eredményt, amelyen szinte minden területet bejelöltek felkiáltójellel, mivel a mért értékeim az értékhatár alatt, vagy felett voltak. (pl. koleszterinszint, máj zsírtartalma, csontritkulás mértéke, reuma hajlam, nyirokmirigy index, csontszerkezet foszfát tartalma, stb.) Majd javasolták a csuklóra erősíthető lágylézeres készüléket, mondván, hogy az minden bajomat megoldja azáltal, hogy a vérlemezkéket szétválasztja, így több oxigén jut a szervezetbe, … stb.

  Ön szerint mennyire megbízható ez a biorezonancia vizsgálati eredmény, és valóban hat-e ezekre az értékekre a csuklós lágy lézer napi 2×15 percben?

  Köszönettel:
  Vakhal Myrtill

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Vakhal Myrtill!
   Orvosi szempontból nem tartom megbízhatónak és elfogadhatónak ezt a biorezonanciás eredményt. Ha panasza, problémája van, javaslom, hogy egészségügyi intézményben, orvossal vizsgáltassa ki magát.
   Az Ön által felsorolt vizsgálati eredményeken a csuklós “lágylézer” nem fog változtatni.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 11. Torrent Tóth Sándor szerint:

  Olvatam erről a lágylézerlámpáról de nem tudom hogy a csípő izűletemre biztonságosan használhatom e? Aztán pedig azt sem tudom hogy mennybe kerül? Mert érdekes módon az internetes reklám oldalon erről nincs szó, mily furcsa! Reklámoznak és kínálnak megvételre valamit, de az ellenértékét nem írják sehol? Mily furcsa, nem? És ezek után az embernek még legyen, lehet bizalma? Ha valaki válaszolna azt megköszönném, Mert így nincs nagy bizalmam a vásárláshoz! Tiszteletteljes köszönettel Torrent Sándor.

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Torrent Tóth Sándor Úr!
   Ezen a linken a Magyarországon elérhető, orvostechnikai eszköznek minősített, mozgásszervi problémák kezelésére alkalmas kézi lágylézer készülékek árait megtalálja:
   https://www.otthoni-kezeles.hu/lezer_81
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 12. Fodor József szerint:

  Tisztelt Dr. Csokonay Péter!

  A segítségét kérném, több hónapja erős fájdalmaim vannak a bal sarkamba. Ha pihentettem , fájdalomcsillapítóval kentem és szedtem enyhült a fájdalom. DE mivel álló munkát végzek, egyre rosszabb már csak sántikálva közlekedtem és most is közlekedek. Rászántam magam és elmentem ortopédiára és megállapították, hogy sarkantyú van a talpamon. Terápiának 5 db RTG besugárzást írt ki az orvos és speciális betétet.
  Olvastam az interneten , hogy a RTG besugárzás nem igazán egészséges. Javaslatok között volt a lágy lézeres kezelés is. Érdeklődnék, hogy Ön javasolja-e a lágy lézeres kezelést és ha igen, melyik készülék a B-Cure vagy a Safe Laser készülék jobb a sarkantyú (fájdalom és gyulladás) megszüntetésére.
  Előre is köszönöm a válaszát. Üdvözlettel Fodor József

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Fodor József Úr!
   A sarkantyú kialakulása általában a talp egészséges szerkezetének megváltozásából, pl. lúdtalp következményeként alakul ki.
   Ezért komplex kezelés szükséges, amelynek a fájdalomcsillapítás és a krónikus gyulladás csökkentése szempontjából része lehet a lágylézer kezelés is.
   Fizikai paraméterekben vannak azonosságok és vannak különbségek a Safelaser és a B-Cure lézer között. A különbségek bizonyos szempontból a Safelaser, más paraméterek szempontjából a B-Cure lézerek mellett szólnak.
   Összességében a várható terápiás hatás szempontjából lényeges különbség nincs a két lágylézer között.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 13. Bodnár Andrásné szerint:

  Tisztelt Doktor Úr!
  Hetek óta kezelnek porckorongsérvvel, injekciók, gyógyszerek és orvosi lézer 6 alkalom. Valamennyit javultam, de a lábam zsibbadása mindig előjön. Reggelenként a fájdalmam is erős, amíg nem hat a fájdalom csillapító.
  Kérdésem: melyik lézer készülék segítene rajtam?
  Másik kérdés: cukorbetegség általi idegfájásra ( lábban) segít-e a lézer?

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Bodnár Andrásné!
   Az infrasugarak kibocsátó B-Cure lézercsalád vagy a Safelaser 500-as lehet alkalmas gerinctáji fájdalmak kezelésére ( https://www.otthoni-kezeles.hu/lezer_81 ), gyógytornával kiegészítve, ha műtét nem jön szóba.
   A cukorbetegség általi idegfájást elég nehéz befolyásolni és itt a lézernél talán hatásosabb lehet az úgynevezett TENS kezelés.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 14. Péter Istvánné szerint:

  Tisztelt Doktor Úr!
  Térdprotézis műtét utáni fájdalmak enyhitésére hatásos a lézerkezelés ? Köszönettel várom válaszát.

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Péter Istvánné!
   A válaszom igen, műtét utáni fájdalomcsillapításban hatékony segítség lehet egy lágylézer,
   de akár még a műtéti seb gyorsabb gyógyulásában is segít.
   Üdvözlettel: Dr. Csokonay Péter

 15. Lekka György szerint:

  György vagyok Heveny homlok üreg gyulladád meg szüntethetö e Lézeres kezelésel ?Elöre is köszönöm a válaszát

  1. Friebert Éva szerint:

   Kedves György!

   „A lágylézer gyulladáscsökkentő hatása révén csökkentheti a panaszokat, de heveny homloküreg gyulladás esetén szakorvosi vizsgálat szükséges további teendők (pl. antibiotikum kezelés) elbírálása céljából.”

   Amint megkapta a szakorvosi jelentést, kérem vegye fel velem újra a kapcsolatot és küldje el az info@kezilezer.hu címre és akkor részletesebben meg tudjuk beszélni a lehetőségeket.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 16. kertes erzsébet szerint:

  Űdvözlöm!!! Szeretném megkérdezni hogy kell felrakni a csukkoslézert ? Akészűléket marok vagy kézfej felólioldalon legyen? Kőszönöm válaszát!!

  1. Csokonay Péter szerint:

   Erre a kérdésre a használati útmutatóban találhat választ vagy ennek hiányában a forgalmazót kellene megkérdezni.
   (Úgy gondolom inkább a tenyéri, azaz marok oldalon)

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás