Önök kérdezték...

Orvostechnikai termék vagy csak egy bóvli ez a softlézer?

Érdekes beszélgetés kezdődött a Facebookon egy softlézer reklám bejegyzés alatt, ahol szóba kerültek átverések, termékbemutatók, kicsalt százezrek és hogy hogyan lehet ezt elkerülni. Persze van aki rávágja, hogy nem kell termékbemutatóra menni és drága kütyüket vásárolni. De azért ezt így nem állíthatjuk egyértelműen, igaz?

Akinek fáj valamije – tartósan, esetleg nagyon – az minél előbb megoldást szeretne. Egy softlézer készülék sok esetben hatásos lehet, de honnan lehet megállapítani, hogy melyik jó és melyik a bóvli? Pár szabályt érdemes betartani és nem szórjuk ki az ablakon a pénzünket…

“Kíváncsiságból (mert az vagyok ) elmentem a múlt héten 2 ilyen termékbemutatóra…”

– kezdte a beszélgetést Sándor, egy aktív Facebookozó a bejegyzés alatt. Elmondta, hogy az előadás jó volt és talán hasznos is, bár a legtöbb dologgal egyet lehet érteni: például, hogy nem jó a túlzott gyógyszerhasználat.

“Egy 80 éves úr volt ott, szintén “hallgató” és sok jót mondott a csuklóra szerelhető és orrlyukba is dugható lágylézerről. Róla meg az volt az érzésem, hogy a cég beépített embere, annak érdekében , hogy többen beugorjanak….”

– folytatta Sándor, aki nem járhat messze a valóságtól, mert már jó pár ilyen levéllel találkoztunk mi is. Becsatlakozott egy hölgy is a beszélgetésbe, aki az óvatosabb típus lehet szerencsére.

“Nagyon nagy szükségünk lenne rá, de ez megfizethetetlen. Aztán nincs tapasztalat, hogy hasznos vagy bóvli.”

A bemutató jellemzője, hogy véroxigénszint mérés és egy fénykép az ugynevezett “csali”.

“Ott a helyszínen tesznek árengedményeket, különböző főnöki egyeztetés alapján. Erőszakosan azonnal döntésre akarják vinni a fizetést vagy bankkölcsön felvételét. Az utóbbinál sokan nem tudják, hogy 14 napon belül indoklás nélkül vissza kell vegyék a portékát. Viszont hihetetlen eldugott helyeken van a székhelyük és meg sem lehet találni.”

Szerencsére Sándor nem ugrott be ennek a módszernek és jól is tette, hiszen a “véroxigénszint méréses” sztorival több csalódott ember levelében is találkoztam. Ők nem voltak ilyen szerencsések.

Mit lehet akkor tenni? Mire érdemes figyelni?

b-cure-softlezer-tanusitasa-2

Softlézer tanúsítvány – így néz ki

Jó párszor esett már szó erről, de mégis ugyanazt tudjuk újra mondani:

Ahogy Sándor is írta, nem szabad elsőre “beugrani”, meg kell győződni arról, hogy biztos helyről, minőségi terméket vásárolunk.

Utána lehet nézni a cégnek is, de a legfontosabb: Minden Európában regisztrált orvostechnikai terméknek vannak úgynevezett megfelelőségi tanúsítványa (CE Certificate, Declaration of Conformity). Ha nem tudnak ilyen dokumentumot felmutatni, akkor nem bevizsgált orvostechnikai termékről van szó, ami a minőséget, megbízhatóságot eleve megkérdőjelezi!

De manapság már egy ilyen lapot is lehet hamisítani…

Ami igaz, de egyelőre ezzel még nem élnek a “bemutatós” emberek. Illetve van még pár dolog, amivel megóvható a pénztárcánk:

– az azonnali döntés legyen gyanús – fontos a marketingben a határidő, de egy több százezer forintos készülékről ne kelljen fél óra alatt dönteni. Ha nem él az ajánlat 1 napig legalább, hogy otthon utánanézzen az ember, az nem korrekt.

– legyen kipróbálható lehetőleg: nagyon kevés cég meri vállalni, hogy 2-3 hétre is akár kölcsönadja a lézerkészüléket. Aki igen, az elég biztos lehet a dolgában, hiszen ott már semmit nem ér a marketing! Jobban érzem magam, vagy sem! Működik, vagy bóvli!

– kérdezzen meg szakértőt a témában: blogunk orvosszakértője, Dr. Csokonay Péter szívesen válaszol minden kérdésre és mivel tagja olyan nemzetközi szervezetnek, amely az orvosi lézerekkel foglalkozik, ismeri a legtöbb hiteles, tanúsított, megbízható készüléket, tisztában van a teljesítményekkel és az elvárható hatásokkal is. Kérdezzen bizalommal orvos szakértőnktől itt!

 

Temesvári Richárd

64 hozzászólás ehhez: “Orvostechnikai termék vagy csak egy bóvli ez a softlézer?”

 1. Beszprémi Mária szerint:

  Tisztelt Dr. Csokonyai Péter Doktor Úr !

  Érdeklődni szeretnék, hogy nekünk a BNM lágy lézer készüléket ajánlották – csuklóra és orrba lehet tenni, (650nm) 195 e ft-ért.
  Szeretném megkérdezni, hogy szabad-e megvásárolni ,
  Állítsuk szerint rendelkezik CE minösítéssel.
  Köszönettel. Beszprémi Mária

  1. Fornosi Mihályné Éva szerint:

   Üdvözlöm, engem is érdekelne ez a lágylézer és az orrba dugható! Szeretném megkérdezni, hogy hasznos vagy bóvli. Rábeszéltek és a szerződésben, amire nem volt időm átolvasni. A kisbetűvel írott részben az áll, hogy 14 napon belül nincs jogom elállni a szerződéstől, mivel az üzlethelyiségben lett kötve. Nagyon furcsáltam ezt, de nem tudom mit tegyek? Ha valóban jó a termék akkor nem baj, csak ha bóvli, akkor 300000-Ft-om bánja! Kérném szíveskedjenek mielőbb válaszolni nekem! Köszönöm.

   1. Csokonay Péter szerint:

    Tisztelt Fornosi Mihályné!
    Két fontos dolgot nem írt le: a készülék pontos típusát és azt, hogy mire szeretnék használni. Én mindenképp csak orvostechnikai eszköz megvásárlását javaslom, meg kell kérdezni, hogy egészségpénztárra meg lehet-e venni a készüléket. Ha nem, akkor az gyanús, de legalábbis lehet, hogy csak közérzetjavító és nem gyógyító eszközről van szó. A msáik, hogy a 14 napos elállás csak internetes vásárlás esetén érvényes, bolti vásárlás esetén nem!!
    Üdvözlettel:
    Dr. Csokonay Péter

   2. Faragó Kata szerint:

    Kedves Éva!
    Szeretnék segíteni ezügyben. Fel tudom venni Önnel valahogy a kapcsolatot? Üdv.: Faragó Kata

 2. balogolga szerint:

  Szóval én csak azt nem értem miért engedi az állam fogyasztóvedelem az ilyen kis jelentektelen kinai gagyik értekesítéset! ilyen nagyösszegű penzek lehúzását az emberektől?Ezeknek nincs arlistajuk kit hogyan tudnak atvagni!Ezt a csuklós gagyit nar ajanlitták 950 ezerért 450 ezerért es legujabban 280 ezerért!Úgy érzem azert nem figyel erre senki mert minden illetekes lop csal hazudik!HANYINGERKEKTŐ AAHOGYAN ASZISZTALNAK A ZSIVANYSAGHOZ MÉG EZEK A CIKKÍEOK IS

  1. Csokonay Péter szerint:

   Mindig, minden területen voltak, vannak és lesznek tisztességtelen kereskedők, akik ellen sokszor hiába zár be a törvényi szabályozás egy kiskaput, találnak másikat.
   A legbiztosabb, ha körültekintő vásárlással igyekszünk minimálisra csökkenteni annak valószínűségét, hogy becsapjanak bennünket.
   Ezt hogyan tudjuk megvalósítani?
   Az orvostechnikai eszközök területére vonatkozóan most fog megjelenni az erre vonatkozó blogbejegyzésem, kövesse figyelemmel!

 3. Óvatosduhaj szerint:

  Ma voltam egy “ingyenes állapotfelmérésen”, ahol rövid öt perc alatt megvizsgáltak (mellemre tettek egy készüléket, illetve a nyaki ütőereket dopplerezték), megállapították, hogy a szívkoszorú ér elmeszesedett, a véráramlás nem megfelelő, de egy csuklóra helyezhető lágylézer eszközzel átütő eredményeket lehet elérni. Mindössze három hónap alatt garantált a siker. Igaz, 300 e Ft-ot kell fizetni a készülékért, de mivel milliós értékről van szó, ez most egy “program” keretében igen nagy kedvezmény. Döntenem ma kell, holnap már ez az ajánlat nem tud élni. A készüléket kértem, hogy megnézhessem. Meglehetősen gagyi kinézetű kínai gyártású termék (a csomagolása szerint legalábbis, mert a készüléken sem név, sem beazonosításra szolgáló jelzés nem olvasható). Kértem a készülékről tanúsítványt, de azt nem tudtak mutatni. Majd kérdeztem, hogy milyen orvosok a vizsgáló személyek? Azt mondták zavartan, hogy nem orvosok, de ehhez nem is kell végzett orvos, most járnak ketten is közülük a SOTE-re. Hatalmas lett a bizalmam… képzelhető.
  A leletem kiértékelése előtt egy “előadást” is meghallgattam, ami többnyire hasznos dolgokról szólt, de hatása az volt, hogy megrémisszenek, gyakorlatilag rövidesen meghalhatok, ha nem kezdek valamit azonnal magammal – ehhez üdvözítő lehetőség a lágylézer. Otthagytam őket, valószínű megmaradt 300 e Ft-om. Nem rágalmazom őket semmivel, csak elbizonytalanodtam. A cég neve MSZ DR TREND Kft.

  1. Kovács Józsefné szerint:

   Sajnos én ugyanígy jártam 2016.11.10.én mint az előttem szóló,csak engem sikerült 250.000.-Ft os készülékkel átverni ugyan ennek a cégnek MSZ-DR TREND KFT.
   Az hogy az érzelmekre hatva a kimutatott rossz vizsgálati értékekkel ,az ember olyan felfokozott idegállapotba kerül,hogy higgadtan nem nagyon tud gondolkodni, és ezt kihasználják.
   A szomorú csak az, az egészben,hogy ezt orvosi segédlettel teszik a nagyobb hitelesség érdekében.
   Sajnos van orvos aki ehhez a nevét adja”,mindent a betegért,s főleg a pénzért.”
   Mivel már termékbemutatora senki sem jár ,átnevezték egészségügyi állapot felmérésnek!!!
   A pénzlenyuláshoz még un. rendelőt is kialakithattak a város jegyzőjének segédletével aki a müködési engedélyüket aláirta.
   Igy most kezeléseket tartanak azoknak az embereknek akikkel nem tudták megvetetni készüléket,persze a kezelés sem olcsó!!
   Azért irtam le az esetemet,hogy mások tanuljanak belöle,az orvos sem mindig megbizható és hiteles ahogy azt a naiv ember képzeli.
   üdvözlettel egy megtévesztett nyugdíjas

 4. Koltai Péter szerint:

  Azt szeretném kéedezni, hogy az AEDEN GD07-w típusú lágylézert, amit vásároltam, ismeri valaki? Vagy ez is egy gagyi kínai átverés termék?

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Koltai Péter!

   A kérdése összetett:
   1., A kínai gyártmány ma már nem egyenlő a gagyival, hiszen sok mindent nagyon magas színvonalon másolnak illetve bizonyos területeken a kínai fejlesztők a nyugati világ előtt járnak.
   2., Az átverés többnyire nem maga a termék, hanem az, ahogy és amire eladják.
   3., Az Ön által leírt AEDEN GD07-w típusú terméket én nem találtam a Google-ben (ez már több, mint gyanús!!), találtam viszont LASPOT GD07-w-1 nevű lézert, ami úgynevezett “vérterápiára” ajánlanak.
   4., A lézeres “vérterápia” (hemotherapy) az a terület, amit sok-sok cég sok-sok termékkel meglovagol, mert ki ne félne a magasvérnyomástól, a stroke-tól, a cukorbetegségtől, infarktustól.
   5., Bár évtizedek óta folynak kutatások, vizsgálatok a lágylézerek ilyen irányú hatásait illetően, mind a mai napig nincs tudományosan elfogadható bizonyíték a lágylézer egyértelműen pozitív hatását illetően a cukorbetegségre, magasvérnyomásra, vér oxigenizációra, infarktus megelőzésre, stroke megelőzésre stb. stb. Tehát aki ilyet állít, az ÁTVERI a vevőit.
   Létezik kifejezetten ilyen “vérterápiás” klinika pl. Indiában, de az ő honlapjukon sincs egyetlen tudományos cikk sem feltüntetve.

   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 5. István szerint:

  Sajnos mi is áldozatai vagyunk ennek az MSZ-Dr TREND kft.-nek. 450.000.–ot csaltak ki rövid 2-3 óra alatt /kölcsönkéréssel/ tőlünk. Kérem azokat, akik hasonló átverés áldozatai, hogy tudnak valamilyen jogorvoslati lehetőséget? Kérem írjanak!

  1. Hegyi Mária szerint:

   A legjobb ha a rendőrségre jelenti a csalást, mert a Békéltető Testület kérésére nem jelennek meg, a Fogyasztó-védelem felszólítására nem válaszolnak. Borsod megyei esetek már a rendőrségen vannak, csak nagyon nehéz lebuktatni őket. Lassan megy az ügy mert sok a károsult. Én ott kezdtem , szó nélkül elfogadták a feljelentést.

  2. Mária szerint:

   A legjobb ha a rendőrségre jelenti a csalást, mert a Békéltető Testület kérésére nem jelennek meg, a Fogyasztó-védelem felszólítására nem válaszolnak. Borsod megyei esetek már a rendőrségen vannak, csak nagyon nehéz lebuktatni őket. Lassan megy az ügy mert sok a károsult. Én ott kezdtem , szó nélkül elfogadták a feljelentést.

 6. Hoffmann Györgyné szerint:

  Sajnos én is bedőltem az orrba dugható un.laser cell készülékkel, ugyanis elmentem egy ilyen állapot felmérésre,ahol egyedüli voltam ez itt így van megrendezve direkt a 2 eladó az házaspár,bedugta az orromba ezt a készűléket meg a csuklómra szerelte ami oda kell,s férfi egy mikroszkópba nézett persze előtte jól kifaggattak betegségeimről,közölte a férfi aki összevissza forgatta a mikroszkópot,hogy milyen súlyos bajom lesz,ha ezt nem használom ,kértem,hogy haza mehessek megbeszélni a családdal,nem engedték,így ezt megvettem nagy bánatomra használni nem tudom mert utána úgy köhögök,hogy senki nem marad mellettem.

 7. Hoffmann Györgyné szerint:

  Már leírtam a fentiekben a problémámat!!!

 8. Kovácsné szerint:

  KÉREM SZÉPEN ÖNÖKET, VÁLASZÁT KÉREK OLYAN SZEMÉLYTŐL,AKINEK VAN LASER CELL CSUKLÓRA SZERELHETŐ KÉSZÜLÉKE ÉS HASZNÁLJA IS. KÖSZÖNÖM,
  HA AZ EREDMÉNYEIRŐL IS ÍR.

  NAGYON HÁLÁSAN MEGKÖSZÖNÖMKné

 9. Hoffmann Györgyné szerint:

  Ahogy elnézem ebben az évben még senkinek nem válaszoltak!! Mi az oka!?

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Hoffmann Györgyné!
   A hozzászólásokban nem mindig én voltam megszólítva, ezért természetesen csak a magam nevében tudok nyilatkozni.
   Ahogy visszanéztem a hozzászólásokat az év elejéig, gyakorlatilag mind a megtévesztéses termékbemutatókról szólnak és
   segítséget kértek a hozzászólók a sorstársakkal való kapcsolatfelvételre.
   Ezekre a kérésekre, ahogy a sorstársi közösség levelezéséből is láthatja, én magán e-mailekben válaszoltam, mivel a közösségen belüli információkat nem akartam publikussá tenni.
   Általában véve igyekszem minden kérdésre, kérésre mielőbb válaszolni, de ha esetleg valamilyen kérdésre nem válaszoltam mégsem, akkor elnézést kérek, kérem jelezze és utólag pótolom.

   Üdvözlettel:
   Csokonay Péter

 10. Kocsis Tünde szerint:

  Tisztelt Doktor úr!
  Nagyon szeretném tudni, hogy ismeri-e, illetve mi a véleménye a Vital Life Premium pen lágylézeres kezelő eszközről. Az interneten nincs fennt, ez nem tetszik nekem. A lézer jól működik benne, és egy kis henger az izmok stimulálását is végzi elég látványosan. Az ára 60.000.-Ft. Tanácstalan vagyok a megvásárlását illetően.
  Véleményét várva köszönettel:
  Kocsis Tünde

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Kocsis Tünde!

   Bármilyen készülék hatásosságának legfőbb fokmérője az, hogy mit érez a beteg, javul-e a kezelés hatására.
   Ha a készülék használata után az eredmény jó, akkor ez a lényeg.
   Ugyanakkor nem írta le, hogy milyen problémára szeretne lágylézer készüléket vásárolni és az izom stimulálás csak látványos vagy hatásos is?

   A VLP Premium Laser Penről sem magyar, de még angol oldalakon sem lehet túl sok információt találni. Sem a gyártóról, sem a magyarországi forgalmazóról.
   Fontosnak tartom, hogy a gyártó és forgalmazó legyen létező, leinformálható és újra felkereshető (pl. garancia érvényesítés!). és a készülék legyen orvostechnikai minősítésű, mert egészségre gyakorolt hatásában akkor lehet komolyabban bízni.
   (A forgalmazónak fel kell tudni mutatni olyan megfelelőségi tanúsítványt, amely igazolja, hogy a készülék megfelel a 93/42 EEC. számú EU-s irányelvnek.)
   Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, akkor én óvatos lennék a vásárlással.

   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 11. Ráczné Bódy Cecilia szerint:

  oxigéndúsító készüléket vettem /vízból oxigén / Ricana a neve 320ezer ft-ért.A szervezetemnek nem jó, rosszullét és fejfájás gyötör.Nem akarják vissza venni.A cég neve BNM medica Váci ut 91 Budapest.Kérem segítsenek, hogy visszakapjam az előleget és már a két havi levont összeget.

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Ráczné Bódy Cecília!
   Sajnos a pénze visszaszerzésében mi nem tudunk segíteni.
   Ha interneten vásárolta az eszközt, akkor 14 naptári napon belül elállhat a vásárlástól.
   Amennyiben boltban vásárolt, akkor leginkább csak az eladó cég jóindulatában bízhat….
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter
   http://www.otthoni-kezeles.hu
   https://www.kezilezer.hu

 12. Nagy Antalné szerint:

  Tisztelt Doktor Úr!

  A véleményét szeretném kérni erről a két készülékről. Szeretném tudni, érdemes e megvenni, vagy bóvli termékek, és pénzkidobás.? Már nem termékbemutatón értékesítik hanem házhoz jönnek bemutatni.
  http://bnmcentrum.hu/wp-content/uploads/2016/06/HLT.pdf
  http://www.otvenentul.hu/forumtopic.php?TopicID=8045

  Az egyik BNM-Home Laser Therapy készülék, a másikDue-Tech.
  Megköszönném mielőbbi válaszát, mert rövidesen döntenem kell, hogy kérem-e.
  Tisztelettel Erzsébet.

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Nagy Antalné!
   Én az Ön helyében nem venném meg.
   Bővebb információért kérem olvassa el a blogon található többi hozzászólást.
   Üdvözlettel:
   Csokonay Péter

 13. Polgár istván szerint:

  én ma voltam egy ilyen állapot felmérésen és nekem is felkínálták ezt orr lézert mivel minden baj ami létezik az nálam elő jött,nem tudom elképzelni hogy azzal az műszerrel mindent meg tud állapítani,rendes volt a vizsgáló hölgy közölte senkire nem erőszakolrá semmit így gondolkodási időt kértem és eljöttem azt hiszem jól döntöttem hogy nem vettem semmit meg ez után se fogok

 14. Dogossy Ildikó szerint:

  Tisztelt Csokonay Úr
  12 éves fiamnál apophysys calcenei- t állapítottak meg. Több forumon tájékozódtam ezzel az állapottal kapcsolatban . A csontosodást gyorsítaná esetleg valamelyik típusú lágy lézer , és ha igen , melyik?
  Kisfiam nagyon mozgékony , imádja a sportot, de ez a közel három éve húzódó probléma akadályozza ebben. A súlya is gyarapodott a hosszabb pihenésnek miatt, ami kellemetlenül érinti őt. A sport éli teljesítménye is csökkent, ami szinten zavarja .
  Előre is köszönöm válaszát
  További szép napot Dogossy Ildikó

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Dogossy Ildikó!

   A lágylézereknek van sejt-, és szövetregeneráló hatásuk, de pontosan az apophysitis calcanei-vel kapcsolatban még nem olvastam tudományos közleményt.
   A lágylézerek közül a mélyebbre hatoló, infravörös sugarakat kibocsátó készülékeket tudnám ajánlani.
   Ilyen a Safelaser 500 vagy a B-Cure lézer család (https://kezilezer.hu/b-cure-hordozhato-orvosi-lagylezer/ ; http://www.otthoni-kezeles.hu/blog/b_cure_lagylezer )

   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 15. Gondolkodó szerint:

  Tiszteletem mindenkinek!

  A nagyszüleimet a hét folyamát 250 ezerre károsították meg hasonló világszenzációs bóvlival házalók feltehetően magukat a BNM Centrum munkatársainak kiadó egyének, korábbi időpontra átdátumozott kitöltetlen fiktív garanciajeggyel, átvételi elismervénnyel a pénzről, ránézésre is használt a fél országon átvitt másoknál nem bevált bóvli termékkel ami már be sem kapcsol. A cég több elérhetősége halott Facebookos oldaluk törölve, több telefon halott, emaillel nem is próbálkozom esetleg akkor ha abban ügyvédek, GVH és hasonló szervek fel lesznek tüntetve másodlagos címzettként már ha ér bármit is.
  Hozzáfűzni nem is kell semmit sem. Messziről kerülni ezeket. A net tele ezekkel a bóvlikkal……
  Köszöntem a lehetőséget.

 16. Tóth Mária Valéria szerint:

  Üdvözletem mindenkinek!
  Bő egy éve vettem meg a Blood-Space 7+1-es lágy lézeres készüléket,amit egy itteni budapesti kórház kardiológusa ajánlott,úgy,hogy neki semmi érdeke nem volt benne mert nem ő adta el nekem,csak javasolta,hogy hol kaphatok ilyet.Ez a csuklón keresztül kezeli 7 lézerrel a testi ereket és orrszondával 1 lézerrel az agyi ereket.Nekem nagyon bevált és már több ismerősöm is vásárolt ilyet és nekik is bevált,van akinek a vércukorszint csökkentésében is segített!Az orvoson kívüli bizalmat az adta nekem,hogy a Természetgyógyászok Szövetségének a honlapján csak ez a márkanevű készülék szerepel az általuk is elfogadottként!
  Csak ennyit akartam írni saját tapasztalatként!
  Tóth Mária Valéria

 17. Tóth Istvánné szerint:

  Ma én is voltam egy ér és szív vizsgálati egészségügyi felmérésen, ahol egy csuklóra szerelhető lézer készüléket ajánlottak 160 ezer forintért. Mivel nem volt annyi pénzem. részlet fizetésre beszéltek rá, Hiába mondtam , hogy ezt megbeszélném a családommal. azt állították, hogy ezt az árat, csak ma tudják biztosítani nekem, mert holnaptól már 650 ezer lesz. Én aláírtam a kölcsön vételt, de nem voltak nálam a megfelelő papírok. Így holnapra halasztottuk a folytatást. Közbe felhívtam a családomat , s ők azt ajánlották, hogy azonnal lépjek vissza. Még nem fizettem semmit a készüléket nem kaptam meg. Címük : Bp. IX. ker. Ferenc körút 41. Nevük nincs. vagy legalább is nincs sehol feltüntetve. Én mindjárt visszahívtam őket. Ahogy meghallották a nevem , letették a “kagylót”. Az újabb felhívásnál. azt mondták visszahínak, de nem tették. Küldtem egy SMS-t, hogy visszalépek, : nem reagáltak . E-mail címűk nincs. Most nem tudom mi tévő legyek? Vajon lesz-e belőle bajom? Ebben kérném tanácsukat- T. Istvánné.

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt T. Istvánné
   Nagyon jól tette, hogy nem fizetett. Ebből Önnek nem lehet semmi baja.
   Mostanában úgy hallottam, megint kezdik a hatóságok komolyabban venni ezeket a csaló “értékesítőket”.
   Esetleg érdemes lenne jelezni a IX. kerületi rendőrkapitányságon, hogy az Ön által jelzett címen ilyen tevékenység folyik.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

   1. Klambauerné Bányai Klára szerint:

    Tisztelt Csokonay Doktor Úr!

    A véleményét szeretném kérni, LASER BOX, félvezető lézer terápiás készülékről. CE jelzéssel ellátott, vélhetően német vagy svájci gyártmány (a dobozán feltüntetettek szerint), van kizárólagos magyarországi forgalmazó: MGM Life Laser Kft, (telefon, e-mail elérhetőség feltüntetett, a telefon valós, működik). Magas vérnyomásra, cukor betegségre, szív-és érrendszeri katasztrófa, agy-ér görcs, stroke megelőzésére ajánlják.
    Ár 250.000 ft.
    Kérdésem, megvételre ajánlja-e, ha több betegségben vagyok érintett? Valóban használni fog?
    Kipróbálásra nem lehet kérni, csak megvételkor vihető el. Várom megtisztelő válaszát saját e-mail címen.
    Tisztelettel: Kné. B. Klára

   2. Zsigmond Éva Zsuzsanna szerint:

    Kedves Dr Csokonay Péter !

    Ez év Február 28-án “sikerült” vásárolnom, egy mérés után a BNM LASER-CELL oxigén dúsító “műszert”,csekely 350.000 HUF ért, hitel formájában.
    Miután hazamentem, eldöntöttem, hogy ez nekem nem kell és igénybe venném a 14 napon belüli termék visszavitelt.
    Közben folyamatosan hívnak, hogy ellenőrizzék, hogyan használom és mindenféle tanáccsal látnak el.
    A mai nap, 2020.03.04-én elmentem a boltba, hogy visszaadjam a készüléket … hát nem engedtek be. Az ajtó fotocellás, ki látni, be nem, a nyitvatartás pedig 8-18:30-ig, én 09:10 re ott voltam , a bejutás viszont nem sikerült, nem engedtek be.
    Felhívtam Őket, hogy itt állok és le szeretném vissza adni a műszert.
    Az volt a válasz, hogy csakis időpontra lehet bemenni, csak úgy nem, hogyan is gondoltam, meg egyébként senki nincs a boltba, továbbképzésen van mindenki. Persze sehol sem volt kiírva, hogy a bolt szerdán zárva tart.
    Ezek alapján, azt látom, hogy megpróbálják megnehezíteni, sőt meghiúsítani a termék visszaadását.

    Kérem, mit tudok tenni, hogy a törvény által megadott 14 napon belül érvényesíthessem jogaimat.

    Köszönettel és üdvözlettel,
    Zsigmond Éva

    1. Csokonay Péter szerint:

     Tisztelt Zsigmond Éva!
     Az Ön kérdése sokkal inkább jogi természetű, mint orvosi, ezért sajnos nem tudok Önnek segíteni.
     Üdvözlettel:
     Dr. Csokonay Péter

  2. Reiner Endréné szerint:

   Kedves T. Istvánné! A beírás már jó pár hónapja történt, de csak most olvasom. Valóban működik egy hiéna cég ezen a címen: Best Life (Vitéz Brigitta E. V.) székhely: 1092 Budapest, Ferenc körút 41. 2/6., 06202352514. Többek között ilyen lézert is árulnak csak nem ennyiért, hanem 450 ezerért. Bár az ár valszeg attól függ, kiből mennyit néznek ki.
   2018.01.12.
   R.E.

   1. Várszegi Ádámné szerint:

    Ma voltam én is A IX. Ferenc krt 41-bem állapot felmérésen. A mérés szerint mindenem rossz. Nekem egy BNM készüléket ajánlottak 690-ről 350ezer forintért. Nyüzsögnek a rábeszélők hegyin háton egy lakásban menni nem ltudnak egymástól.Hát egy komoly cég nem ilyen de megy az üzlet nekik. Gondolkozási ídőt kértem nem adtak hála isten.

 18. Timár Györgyi szerint:

  Voltam én is hasonló érvizsgálaton. Érdeklődni szeretnék, ha RLI lézerfényt kibocsátó eszköz esetében konkrét vásárlás /szerződéskötés , árú átvétele/ nem történt meg, de aláírtam egy szándéknyilatkozatot, milyen következménye lehet, ha elállok a vásárlástól? Köszönettel várom válaszát T Györgyi

  1. Csokonay Péter szerint:

   Kedves Tímár Györgyi!
   Először is Öntől is elnézését kérek a technikai okokból megkésett válaszomért.
   Ha meggondolta magát, semmilyen következménye nem lehet a vásárlási szándéktól való elállásnak.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 19. Hutkai Zoltán szerint:

  Tisztelt Doktor Úr,
  Szeretném kikérni a véleményét
  RLI Ultra tens plus készülékkel kapcsolatosan.
  250 000 ért adnák az v ker. Petőfi u 16 alatt.

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Hutkai Úr!
   A TENS elektromos terápia önmagában egy hatékony kezelési forma lehet bizonyos problémák esetében.
   A kezelési forma igazolt hatékonysága nem jelenti azt, hogy maga a készülék is hatékony, hiszen ahogyan igyekszem kihangsúlyozni bejegyzéseimben, vannak orvostechnikai minősítésű eszközök, amelyek hatékonyság szempontjából megbízhatóak és vannak eszközök, amelyeknek nincs meg ez a minősítésük:
   Az RLI honlapján olvasható: “Az eszközök, -amik értékesítés céljából megtalálhatóak az üzlet kirakatában vagy akár az üzlet belső területén-, részére gyógyhatást nem biztosít a Magyar Közérzetjavító és Szépség Termékek Üzlete Kft., azaz az eladó cég!” Egyrészt a tájékoztatás korrekt, másrészt a különböző üzletbezárások, költöztetések furcsák.
   Majd e-mailben megkeresem, hogy tisztázzuk, milyen problémára szeretné a TENS-et használni.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 20. Parti Istvánné szerint:

  Kötöttem szerződést havi részletfizetéssel 480000 ft értékben a BNM Centrum Kft -vel Jászberényben 2018. 02/13-án az AED514 Lézer készüléket vértisztításra. Nem találok ilyen készüléket a net-en. A készüléket még nem vettem át. Visszaléphetnék még, vagy muszáj megvásárolni a készüléket? Köszönöm válaszát.

 21. Parti Istvánné szerint:

  2018. 02/13-án kötöttem szerződést a BNM Centrum Kft.-vel Jászberényben AED 514 Lézer vértisztító készülékre, amely a neten nem található. A készüléket 48 hónapra 480000 ft értékben árulják. Szeretném megkérdezni, hogy visszaléphetnék még a vásárlástól? A készüléket még nem vettem át. Nagyon nem szeretném megvásárolni a készüléket. Válaszát nagyon szépen köszönöm.

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Parti Istvánné!
   Természetesen a szerződést ismerni kellene, de általában a szerződésektől egyoldalúan el lehet állni -ha egyáltalán már életbe lépett- bizonyos feltételekkel. Ha még át sem vette a készüléket, szerintem semmi akadálya, hogy elálljon a vásárlástól.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 22. katalin szerint:

  Doktor Úr kérem
  Még 1 utolsó kérdés
  Mi igaz az alábbiakból???

  A lágylézer-kezelés növeli a vér oxigénszállító képességét. Vérünk oxigénszállító képessége a vörösvértestek működésén alapul, mivel a vörösvértestek sejthártyáján átjutó oxigén molekula képes (vas jelenlétében) a hemoglobinhoz kötődni.
  A (650 nanométeres) lézerfény segít megnövelni a vérzsírokat lebontó enzimek (koleszterin transzferáz, lipoproteniáz) aktivitását, melyek a vörösvértesteket körülvevő zsírréteg oldásában játszanak fontos szerepet. A zsírrétegüktől megszabadult vörösvértestek újra képesek oxigénfelvételre, így javul a vér oxigénszállító kapacitása
  Köszönöm türelmét, Katalin

  1. Csokonay Péter szerint:

   Kedves Katalin!
   A lágylézerek tudományosan igazolt hatásait az előbbi válaszomban leírtam, az Ön átal itt kérdzettek nincsenek azok között. Egyébként egy szív-, vagy tüdőbetegségben nem szenvedő ember véroxigén telítettsége 95-98% között van. Hova kellene még ezt fokozni? Sajnos az Ön által leírtak, amelyek egyes cégek marketing érveit takarják, finoman szólva nem teljesen helytállóak.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

   1. Tamás Sándor szerint:

    Tisztelt doktor úr.
    10 éve minden nap 30 percet lézerezem a csuklóm és az orrom környékét. A perifériális oxigéntelítettség és tápanyagcsere a vörösvértestecskék aktivitásától függ. Amennyiben a vért 4.5mW teljesítményú és 650nM hullámhosszú lézerfénnyel stimuláljuk akkor az eddig összetapadt vörösvértestecskék különválnak és egyenként mindenhová bejutnak ahol az oxígénre és a tápanyagokra szükség van.Egyidejüleg a szemételszállító funkció is megvalósul.Lehet kapni 35000 -ft-ért is ilyet a müködési elve és a hatásfoka ugyanaz mint a rablóáron forgalmazott termékeké. A fizika ugyanúgy működik mindkettőnél.Tisztelettel. Tamás Sándor terapeuta

    1. Tamás Judit szerint:

     Üdvözlöm Sándor! Ma a férjemet is majdnem csőbe húzták,nemrég volt strókom ezért hajlandó lett volna fizetni. Ha tényleg használ ilyet,érdekelne hol szerezte be olcsóbban,válaszát előre is köszönöm!!!

 23. Szőnyi Józsefné szerint:

  Tisztelt doktor úr!
  Résztvettem rábeszélésre egy egészségügyi felmérésen, ahol közölték, hogy katasztrófális az ereim állapota / kezelt magasvérnyomásom és alulmüködő pajzsmirigy problémám van / javasolták a Body Laser xtra készülék megvásárlását akár részletfizetésre is, a neten találtam ilyen készüléket az emag árulja 2,2 m ft áron nekem a cég 1m ft olcsobban ajánlotta fel, nem tudom mit higgyek érdemes e megvásárolnom, tényleg tud e használni javítani az állapotomon vagy csak ujjab átverés az egész. Válaszát előre is köszönöm . Tisztelettel Sz.J

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Szőnyi Józsefné!
   Válaszom röviden:
   1., Ahogyan ezen az oldalon is már sokszor leírtam, lágylézereknek semmilyen igazolt hatásuk nincs nincs az erek állapotára, magasvérnyomásra vagy pajzsmirigy problémákra.
   2., Az ilyen típusú “egészségügyi felmérések” valóban átverések, az egészségükért aggódó emberek félrevezetése, megkárosítása.
   3., Ha egy készülékről csak az eMAG-on található információ, az már eleve gyanús.
   4., Az eMAG-on található nagyon kevés információból az egyik, hogy ez Mikrodermabráziós készülék, azaz kozmetikai “bőrradírozásra” való.
   Tehát az Ön állapotán, ami nem is biztos, hogy annyira katasztrofális, ahogy Önnek mondták, ez a készülék nem fog változtatni.
   Tisztelettel: Dr. Csokonay Péter

 24. Orsolya szerint:

  Tisztelt Doktor Úr!

  A kezemben tartom Édesapám által felvett kölcsönszerződést 220 000Ft értékről. Mondanom sem kell, hogy egy egészségügyi felmérésen vett részt, ahol rábeszélték egy Laser Cell LC004-es csuklóra szerelhető akármire.
  Sajnos a szerződést még szeptemberben kötötte. A kölcsönszerződést a Cofidis-szel kötötte. Kisnyugdíjas és nem kért tanácsot senkitől mielőtt megkötötte volna a szerződést.
  Neki is hasonlóan drámaian adták elő a mesét a rossz egészségi állapotáról. Azt mondták, hogy nagyon sűrű a vére és ezért sztrók gyanús. Az egyetlen megoldás ez a Laser, ami megmenti az ÉLETÉT!!!!
  Ma felhívta a Cofidist, akik azt mondták, hogy visszamondható…… Erről nem vagyok meggyőződve, holnap kiderül.
  Mit tanácsol, tegyünk feljelentést?
  A cégnév: Wellness Eszközök Üzlet Kft.
  cím: 1037 Bp, Bécsi út 85.
  A honlapon ez az üzletcím van feltűntetve:
  9. ker. Lónyay u. 18/a Prestige Prémium Üzlet.
  A honlapon feltűntetik, hogy a személyes átvételnél is van 14 napos elállási lehetőség.
  Tudom, hogy erről lecsúszott.

  Tisztelettel:
  Orsolya

  1. Csokonay Péter szerint:

   Kedves Orsolya!
   Jogi ügyekben – hogy tegyen-e feljelentést – nem vagyok illetékes, nem tudok tanácsot adni.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 25. orr jozsef szerint:

  üdv. voltam egy -orvosi- felmérésen,ajánlottak egy 33 db-650nm-
  +3db 860 nm-es lézrterápiás eszközt.330000ft ért.lement az ár 250000-re. az emagnál ugyanaz a lézerterápiás eszköz 99000ft,tudok segiteni magamon vele? vérnyomás,cukor értékeim magassak.
  köszönöm orr jozsef

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt Orr József Úr!
   Vérnyomás és vércukor értékek javítására semmilyen lágylézer nem alkalmas.
   Üdvözlettel:
   Dr. Csokonay Péter

 26. Környei Attiláné szerint:

  Friss tapasztalattal és tanulságul szeretnék hozzászólni a témához. Egyik egyedül élő családtagunkat rendszeresen felkeresi egy “ügynök” aki lézer eszközöket kínál eladásra. Az állapotfelmérésre a Vital Egészségközpontba kell menni, ahol fülhallgatóval az agyi érelmeszedés súlyos állapotát állapították meg, azt mondták a rokonomnak, hogy a stroke és az agyvérzés határán van. De ha vesz BMN_LRP lézerkészüléket, akkor az javítani fog az állapotán. Állítólag a központban nem orvosok vannak, és azt is mondták, hogy ez csak egy közérzet javító készülék, és nem orvostechnikai eszköz. A lézeres készülékre 700.000 Ft-os ajánlatot adtak, rábeszélték az illetőt a megvásárlásra. Miután meghallottam a tervet próbáltam utánanézni a cégnek, aki a Well Pro Hungary Kft ( Budapest Nagymező utca… ) Érdekes módon a céget 2019. évben alapították, 1 vezetője van, alkalmazottról nincs infó, elérhetősége sincs, és a készüléket sem találtam a neten, tehát már ezek eleve gyanús körülmények. A rokonomnál ma megjelent a kedves fiatalember, és miután el akartak állni a vásárlástól, elment és azt mondta, hogy a vezérkarral kell egyeztetnie, és később megjelent hogy engedtek 200.000 FT-ot, és megvehető 500.000 Ft ért. A szerződésen teljesen más adatok szerepelnek, eladó a Jobline Europe Kft, a szállító a Magyar Közérzetjavító Kft, utóbbi ugyanazon a címen található, mint a Vital Egészségközpont, ahol a hamis mérésekkel próbálnak az emberekre, többnyire, idős, nyugdíjas, egyedülálló emberekre ráijeszteni. Már eleve gyanús kell legyen a 200.000 FT engedmény, tényleg igaz lehet, hogy annyit kérnek, amit kinéznek az illetőből.
  Miután tudomást szereztem az ügyletről, felhívtam az üzletkötőt, és szó szerint megfenyegettem, hogy 5 napja van visszacsinálni az ügyletet, és hagyják békén a rokonom folyamatos felkeresését és átverését. Az illető dühösen lecsapta a telefont, megígérve hogy holnap intézkedik.
  Mindezt ezért írtam le, hogy mindenki figyeljen erre, hiába a fehér köpeny és hókuszpók, nem kell ahhoz orvosnak lenni, hogy fülhallgatóval nem lehet az erek érelmeszesedését az agyban megállapítani, bármilyen képet is vetítenek elé. Tehát ha ilyennel találkoznak ne hallgassák el a családtagok, rokonok, szomszédok elől, hanem kérjék ki más főleg orvos véleményét. Nem véletlenül nem lehet megtalálni a most kínált terméket sehol, hisz ha annyira hatásos lenne, mindenki megvenné és használná.

 27. Dr. Dudás László szerint:

  Ezt a weboldalt egy amatőr programozta, az előző beírásom közben meglátva, hogy a további használat igényli a cukik elfogadását, engedélyeztem. Erre ez a gyengén programozott oldal ejtette a már elég hosszú bejegyzésemet 🙂
  Ez is egyfajta gyilkosság, az életet menet közben rövidítik meg úgy, hogy elvesznek belőle…

 28. Dr. Dudás László szerint:

  Saját tapasztalatok, nem vélemény (64, F):
  1. A Bioptron lámpa apámnak és nekem is segített a bőrbetegségben.
  2. Az Impulser mágnesmatrac megmentette az életemet – valószínűleg az erős koleszterinlerakódás eltávolítása révén -, de veszélyét is tapasztaltam: nagyméretű működő hangfal előtt használva szívritmuszavart okozott (az amúgy is ilyenre hajlamos szívemnél).
  3. Tappancsos izomrángató stimulátor, professzionális minőségű, igen hatékony és helyettesíti a sport, izommunka bizonyos fajtáit.
  4. Orrlézer E-Tong, hatása nem erőteljes, mondhatni igen figyelni kell, hogy észleljem, de a technológiát még keresem. Pedig profi szenzorom van, a gyógyszer (Isonocid) miatt gyerekkortól szűkült, Roaccutan – vagy a mellette megevett sok cukor – hatásaként megjelent majdnem állandó fülzúgás – enyhe süvítés – alkalmas minden értágító szer és érfali súrlódást csökkentő hatás kimutatására. Pl. csökkentette párszor: fehér bor, gingko biloba, forróvizes zuhanyozás, egyéb speciális érfallazítók (a sorrend növekvő hatást takar). Az orrlézer 2. fokozatban nem ad közvetlen érzékelhető hatást megbízhatóan.
  Hasonló, saját tapasztalatokra én is kíváncsi vagyok.

 29. Németh Anna szerint:

  Ma voltam férjemmel egy ilyen felmérésen : elöször a felsorolt betegségektől és majd attól amit ajánlottak a gyógyuláshoz, Az első készülék 550000 , de ebböl 100000 engedményt tud adni a fönöke engedélyével. Miután közöltük, hogy ez nekünk nem megy a következő ajánlat már csak 250000 ft-os csuklóra tehető lézeres készülék voltegy BNM-T feriratu darab volt.Ezt is elutasitottuk mondván majd meggondoljuk. Most néztem utána ennek a készüléknek kicsit meglepődtem , negyed áron is kapható,de szerintem sok idős embert tudnak rászedni, mivel azt hiszik egy csoda szerkentyüt kapnak és mire rájönnek már csak a pénzük bánja.Azért irtam ezt le ,hogy ne vásároljanak ilyen készüléket , mi nem vettünk, mivel amugy sem szeretem a meggondolatlan gyors döntéseket. Szeretek mindennek utána nézni mielött valamit megveszek, főleg ennyi pénzért.Az ajánlók a fasebukon hirdetnek ingyenes állapot felmérést idősknek a nevük: CARDIOMED Bp Ó u6 alatt található.

 30. N. Csilla szerint:

  Tisztelt Doktor Úr!
  Az utolsó hozzászóló kérdéséhez kapcsolódnék szintén (egyben szomorú, hogy még ennyi év távlatából is aktuális). Közösségi oldalon hirdetett ingyenes vizsgálattal érték el édesanyámat. Mi még nem jártuk végig a fent említett kört, amit Németh Anna leírt, de a helyszín, cég ugyanaz (Cardiomed, Bp., Ó utca, http://www.cardiomedbudapest.hu), tehát feltételezhetően ugyanarról a történetről lesz szó. Kérem szíves válaszát ezekről az “ingyenes” vizsgálatokról (amennyiben rendelkezik ezekről információval), valamint az ott ajánlott “eszközök megbízhatóságáról”. Elég bizalmatlan vagyok ezzel az oldallal kapcsolatban, ezért igyekszem inkább előre tájékozódni.
  Köszönöm szíves válaszát, Üdvözlettel, Csilla

  1. Csokonay Péter szerint:

   Tisztelt N. Csilla!
   Az Ön által említett céget, szolgáltatásait és termékekit nem ismerem.
   Az “ingyenes” és nem ingyenes szolgáltatás is lehet korrekt vagy inkorrekt többek között a következő tényezőktől függően:
   – A szolgáltatás vagy termék részletes, valóságnak megfelelő ismertetése a pácienssel
   – A páciens valós problémáinak megismerése és azoknak megfelelő szolgáltatás vagy termék ajánlása
   Konkrét információk hiányában nem tudom véleményezni az említett céget.
   Üdvözlettel,
   dr. Csokonay Péter

  2. Faragó Kata szerint:

   Kedves Csilla!
   Én sajnos ismerem ezt a céget. Küldjön nekem egy elérhetőséget és szerintem tudok segíteni. Üdv.Faragó Kata

   1. Stecenkó József szerint:

    Kedves Faragó Kata Hölgy!
    A fenti bejegyzéseket olvasva, sajnos rá kell jönnöm, hogy minket is becsaptak, méghozzá úgy, hogy ketten voltunk a feleségemmel. Ezzel az átveréssel nekünk is 270 000 Ftunk úszott el. Kérdem Önt, mit lehet tenni? MERT ott utaltunk, át a pénz, saját jószántukból, erről hangfelvételt is csináltak…. stb. Van lehetőség visszeszerezni a pénzt?
    Köszönöm, ha tud segítsen!

 31. Mészáros Gábor szerint:

  Feleségemmel voltunk a minap egy ilyen “ingyenes” állapotfelmérésen. Tisztuló a kép fentieket olvasva. Feleszégemnél súlyos agyér szűkületeket állapítottak meg, melynek gyógyításához valamilyen lézeres készüléket ajánlottak 480.000.- Ft áron. Hosszas alkudozás, főnöki engedély, stb. után 320.000 Ft-ért is megtudtuk volna vanni.
  Utólagos át értékelésünk alapján, a közölt eredménnyel lelkiismeretfudalást ébresztettek feleségenben, hogy rövid időn belül meg is halhat vagy sztók esetén lebénuklat ha nem kezeli megát általu ajánlott lézeres készülékkel.
  Az állapot felmérés is csak minimális, egy tenyeres érzékelőn keresztül, majd egy fülhalgatón keresztük (“3D tecnika”) segítségével készült “kedvezményes” áron 3.500.- Ft/fő.
  A felkínált készülékről semmilyen kézzelfogható információt nem kaptunk, de azonnal kössünk szerződést.
  Azonnali döntést akartak kikényszeríteni. Ez a helyzet elbizonytalanított, így időt kértünk, szerencsére nem döntöttünk.
  Web oldalukon is csak minimáli, nem kézzelfogható informácíók szerepelnek, az ajánoltt készülékekről pedig semmi.
  Ennek alapján nem ajánljuk, hogy bárki felkeresse a céget: Cardiomed, Bp., Ó utca.
  Kíváncsiság vitt el minket, utólag nagyon sajnáljuk az időt is.
  Fogyasztóvédelemhez miér nem jutnak el ezek az információk?

 32. Deutsch Beáta szerint:

  Cardiomed, Budapest, Ó utca… ingyenes vizsgálatot hirdet időseknek, miért is ne kapnánk ezen? Már fiatalabb koromban is voltam, akkor NONI italt vetettek velem, ami, ha az volt benne, talán hasznos is. Eredmény nem mérhető. Azt viszont tudtam biztosan, hogy itt is ajánlanak majd valamit megvételre, de azt nem gondoltam, hogy háromszoros áron. Az eladó cég is léztezik, Pro Vitality, bár érdekes módon csak 2022-ben alakult. A BNM+ Hong kongban készült, de mi az ma, ami nem a távol keleten gyártódik. Ami gyanús, hogy adtak telefonszámot, ha kérdésem lenne, de arra én nem kezdeményezhetek hívást. Orvosi ellenjavallattal 30-90 nap között talán visszavihetem, már ha lesz, hova. Úgy látom, ez egy több “cég”-ből álló szervezett lehúzó banda. A kérdésem: ha már megvettem ezt a Bio Natural Medical által a ProVitality-n keresztül forgalmazott, a CardioMed által árusított lézerres csodát (BNM+), merjem-e használni, jó-e valamire, vagy dobjam a kukába. Megjegyzem tanulhattak valamit, mert nem volt erőszakos rábeszélés, halállal ijesztgetés, sőt biztatás, de utólag tényleg nem értem, hogy azzal a tenyérrátétes készülékkel klehetséges-e valamit is vizsgálni. Az ember azt mondja, hogy ilyet soha többet, de valahogy mégis 🙁 Köszönöm a választ

  1. Csokonay Péter szerint:

   Kedves Beáta!
   Hogy merje-e használni? Bár nem írta le, hogy milyen problémára szeretné használni, de szerintem nyugodtan, nem gondolom, hogy árthatna vele.
   S hogy jó-e valamire? Ha már megvette, próbálja ki, és akkor kiderül.
   Üdvözlettel,
   dr. Csokonay Péter

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás